[ Robinzon Kruso @ 25.04.2008. 16:03 ] @
Dragi forumasi,

Imam mali probelm, nadam se da je mali... Komp radi super ali se cuje neko konstatno pucketanje iz ATX napajanja kao kad ventilator pomalo zakacinje o neku zicu i menja se u zavisnosti od opterecenja napajanja... Otvorio sam ga i ventilator je ok... ali kad malo prstom pomeram trafo onda se i pucketanje menja menja se zvuk ali ne prestae...... ne vidim da postoji neki gladan lem na njemu... ima li neko iskustva sa ovim....

Hvala unpared...

Pozdrav...

[ buljko @ 25.04.2008. 16:20 ] @
Moja preporuka ti je hirna zamena napajanja. Zvuk jako lici na povremene prekide u radu napajanja. Uzrok toga moze biti lose stanje elektrolita u kontrolnom delu, ostecenje jezgre trafoa ili povremena preopterecenja a posledica, divljanje napajanja i ko zna sta sve ne.
[ nid @ 01.05.2008. 22:07 ] @
Citat:
buljko: Moja preporuka ti je hirna zamena napajanja. Zvuk jako lici na povremene prekide u radu napajanja. Uzrok toga moze biti lose stanje elektrolita u kontrolnom delu, ostecenje jezgre trafoa ili povremena preopterecenja a posledica, divljanje napajanja i ko zna sta sve ne.

Apsolutno se slazem za @buljko-m... najjeftinije je da kupis novo napajanje...

Pozdrav!
[ mihecc @ 01.05.2008. 23:16 ] @
Najjeftinije je zameniti napajanje, najskuplje je ako podaci sa hard diska odu u nepovrat...