[ morpheusscg @ 27.04.2008. 02:00 ] @
Moze li neko da mi pomogne i da mi da neke upute, ako je to moguce, kako da na JSP stranici koja pretstavlja neku formu, proverim unos u formu pomocu JScripta i da prosledim servletu. npr imam jednu jsp stranicu, cije podatke iz forme prosledjujem prema servletu "PretragaPoGodiniIzdavanja", a pre tog prosledjivanja bih da proverim da li je broj unet u navedenom obliku, koji elemenat forme da koristim(button ili submit) i na koji nacin?.Moze li neka smernica za dalji rad ....unapred hvala. <%@page contentType="text/html"%> <%@page pageEncoding="UTF-8"%> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <title>PRETRAGA PO GODINI IZDAVANJA CASOPISA</title> </head> <body> <h3>PRETRAGA PO GODINI IZDAVANJA CASOPISA</h3><hr><br> <form name="PoGodiniIzdavanja" action="PretragaPoGodiniIzdavanja" method="post"> <table> <tr> <th>Unesite godinu izdavanja casopisa (oblik dd/mm/gg):</th> <td><input type="text" name="godIzdavanja"></td> </tr> <tr> <td align="right"><input type="submit" value="Pretraga" name="pretraga"></td> <td><input type="reset" name="ponisti" value="Ponisti"></td> </tr> </table> </form> </body> </html> |