[ vukasin0 @ 27.04.2008. 09:43 ] @
Pozdrav svima, Imam rekao bi sitan problemcic za iskusne PHP-eovce ali za mene pocetnika ogroman. Zapravo ja i nisam programer nego admin koji uci skriptovanje. Problem je sledeci: Dobio sam txt fajl koji je exportovan iz LDAP servera i iz njega treba da izdvojim username i password za svakog korisnika i te podatke ubacim u mysql bazu.Parametri su oznaceni u fajlu sa "uid=" i "userpassword=". Ono sto sam do sada uspeo je da izdelim text u blokove i smestim array pomocu funkcije explode. Moje pitanje glasi: kako da pretrazim sadrzaj svakog bloka array-a i to sto pronadje da mi iskopira ceo red u promenljivu. Moja skripta izgleda ovako: Code: <?php $file = "ldap.txt"; $fp = fopen($file, 'r'); //otvara file sa fajlsistema u read modu if(!$fp) { die("Ne mogu da otvorim file: $fp"); } else { $con = fread($fp, filesize($file)); $con_red = explode("\n", $con); //segmentira fajl po zadatom uslovu i smesta u array $num_red = count($con_red); for($i = 0; $i <= $num_red; $i++) { $hhd = $con_red[$i]; $con_blue = ereg_replace( ",", "\n", $hhd); //echo $hhd; //stampa svaki blok iz array-a //print "\n"; } } ?> Primer texta : uid=lucy.batista,cn=users,dc=prod,dc=research,dc=loc c=Canada cn=Lucy Batista givenname=xxxxxxx mail=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx userpassword=sifra uid=lucy.blakemore,cn=users,dc=prod,dc=research,dc=loc c=United Kingdom cn=Lucy Blakemore userpassword=password uid=Lucy.Paxman,cn=users,dc=prod,dc=research,dc=loc c=Australia cn=Lucy Paxman userpassword=password Hvala!!!!!!!!!!!!!!! [Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 27.04.2008. u 11:58 GMT+1] |