[ toxi_programer @ 29.04.2008. 13:46 ] @
Imam sajt www.todicsoft.com više od 6 meseci. Sajt je prijavljen na Google još odavnom. I ok, pojavljuje se u pretragama. Problem je što na sajtu imam par dodatni internet aplikacija koje sam ja pisao, i koje imaju zaseban virtuelni direktorijum na serveru. E, te aplikacije se ne prikazuju u google pretragama. Htedoh da pitam, ima li to neke veze sa tim što se nalaze u posebnim virtuelnim direktorijumima? Da li treba i njih da prijavim na google pretragu? Adresa jedne od njih je www.todicsoft.com/CirilicaVeb/ , dakle nije subdomen nit' nešto slično.

Pored ovog pitanja, imam i jedno u vezi Google Ads. Prijavio sam se za ovu uslugu( čisto da probam to) još pre mesec dana i, šta sad? Jel je trebalo da dobijem neko obaveštenje i ostalo?
[ Radovan__III @ 29.04.2008. 14:55 ] @
Potrebno je samo da imas link ka toj strani koju zelis da indeksiras , nema potrebe da sve prijavljujes na google.

Google Ads , samo se ulogujes sa user/pass i imas korisnicki panel sa brojkama klikova i sa kodom za ads
[ toxi_programer @ 29.04.2008. 15:21 ] @
Šefe, hvala na odgovoru.
Kada se ulogujem u "AdSense" dobijem ovu poruku:

Citat:
An AdSense account does not exist for this login, as your application is currently in review. Within a week of your application date, we'll review your application and follow-up with you via email. Once you are approved to join AdSense, you'll be able to log in to your account and get started.

Znači, nije odobreno još ili kako već. A prošlo je dosta više od nedelju dana...A ja jesam prijavio sajt na Google ali ove aplikacije, koje su kasnije dodavane( ali sve je to bilo pre više od mesec ipo dana), se ne prikazuju prilikom pretrage...


Šta mi je činiti?
[ webex @ 29.04.2008. 16:15 ] @
Citat:
toxi_programer:Znači, nije odobreno još ili kako već. A prošlo je dosta više od nedelju dana...


Nekad je potrebno i više od mesec dana da se odobri account...
[ D.i M.e @ 01.05.2008. 21:00 ] @
AdSense i Gugl pretraga su dve odvojene usluge i nemaju veze jedna sa drugom. Pod prijavljivanjem Guglu, ti verovatno podrazumevaš prijavu na ovoj stranici. E te takve prijave gde ti ručno unosiš adresu nemaju nikakav značaj za bilo koji pretraživač. Da bi ti se stranice pojavljivale u rezultatima pretrage moraš da imaš povratne veze ka njima (jednu sada imaš kada si je ostavio u prvoj poruci), što više veza to bolji položaj.
[ toxi_programer @ 02.05.2008. 10:28 ] @
Citat:

AdSense i Gugl pretraga su dve odvojene usluge i nemaju veze jedna sa drugom.

Pa naravno.

Citat:

E te takve prijave gde ti ručno unosiš adresu nemaju nikakav značaj za bilo koji pretraživač. Da bi ti se stranice pojavljivale u rezultatima pretrage moraš da imaš povratne veze ka njima

Jesam ja prijavio sajt tako na neke pretraživače, a ima gomila sajtova koji linkuju moj sajt( Svet Kompjutera, Interfejs, Mikro i ostala mesta gde su predstavljani moji programi ), ali kažem, problem je u tome što se ne pojavljuje "jedan deo" sajta na pretraživačima, a ne ceo sajt. A do tih drugih lokacija isto ima linkova sa drugih sajtova ali se oni ipak ne pojavljuju u pretraživaču.


A za AdsSense znači ostaje mi samo da čekam...
[ D.i M.e @ 02.05.2008. 19:50 ] @
Pa ne znam šta je razlog, možda si nešto muvao kao što ti se sada ne prikazuju stranice nego samo ova održavanje. U ovom direktorijumu koji si naveo Gugl ti je indeksirao dve stranice.