Ja bi na tvom mestu uradio sledece:
1) Pretpostavljam da ti taj net koji dobijas "kablom" kacis preko nekog modema na Ethernet (mrezni port)? Ako je tako:
Kod tebe postavis nesto ovog tipa:
Citat:
TP-Link TL-WR340G Wireless Broadband Internet Router 54 Mb/s, 802.11b/g Atheros chip, 1 WAN + 4 LAN porta - omogućuje umrežavanje više računara preko kabla i bežično i njihov izlaz na Internet, odličan Atheros radio deo, vrhunska sigurnost - 64/128/152-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK, TKIP/AESWPA kriptovanje i autentifikacija, mogućnost isključivanja broadcast slanja SSID imena wireless mreže, lista bežičnih klijenata sa pravom pristupa ACL - Access Control List, Firewall - IP address filtering, MAC address filtering, Domain Name filtering; NAT, DHCP, PPPoE, L2TP, PPTP, UPnP, Dynamic DNS, Virtual server, DMZ, VPN pass-through, statistike protoka, može se podesiti tako da dozvoljava Internet pristup samo u zadato vreme tokom dana - moguće je da pristup bude potpun ili sa određenim restrikcijama, Web management, Quick Setup Wizard softver za jednostavnu instalaciju, fiksna antena
Okvirna cena: 2800 din.
Time dobijas da ethernet kabl kroz koji ti dolazi net, ukljucis u WAN port uredjaja, i njega podesis da se kaci na net (DHCP, PPPoE, PPTP... Imas mogucnost da 4 racunara direktno povezes na LAN portove UTP kablom, i imas Wireless AP.
Na drugoj strani u tom racunaru stavis neku wireless PCI karticu, preporuka:
Citat:
TP-Link TL-WN551G Wireless PCI LAN Adapter 11 / 54 Mb/s 802.11b/g - RP-SMA(ž) konektor za eksternu antenu
Okvirna cena: 1800din
A moze i ovo recimo:
Citat:
TP-Link TL-WN353GD Wireless PCI LAN Adapter 11 / 54 Mb/s 802.11b/g - RP-SMA(ž) konektor za eksternu antenu, Realtek chip
Okvirna cena: 1350din
I u zavisnosti da li ti to radi koristis na toj drugoj strani ili malu antenicu koju dobijes uz karticu, ili nakacis CFD200 kabl i neki biquad, 3d corner, ili neku jeftiniju "fabricku" antenu.
Mada najvise zavisi kakvi su zidovi, jer 35m nije tako mnogo. Ja ovde imam pomenuti AP, doduse ne koristim ga kao ruter, vec samo kao bridge, i sa laptopom hvatam signal na nekih 50-ak metara (kroz 2 zida). E sad ako su od armiranog betona, onda to ume da pravi problem, pa bi ti preporucio da tvoj AP drzis nekako kod prozora a na drugoj strani isto antenu da postavis negde gde bas nema mnogo prepreka. Prilicno je bitno ponovo cu da kazem, kakvi su zidovi.
Nadam se da sam bar malo pomogo.