[ Marko_R @ 30.04.2008. 07:52 ] @
Dootzky je napravio jedan fenomenalan sajt na kome se možete registrovati i uneti svoju distribuciju i grad. Na taj način, može se videti koliko u kom gradu ima korisnika koje distribucije, ukupan broj korisnika po distribucijama, kao i ukupan broj korisnika Linux-a u Srbiji.

Registrujte se i pomognite da statistika bude preciznija.

Adresa sajta je http://linux.dootzky.com/ .

P.S. Sajt je tek u razvoju i možete očekivati dalja unapređenja.
[ Jbyn4e @ 30.04.2008. 08:11 ] @
Ovaj... linux counter odavno postoji:
http://counter.li.org/
[ Srđan Pavlović @ 30.04.2008. 11:03 ] @
Pohvala, super izgleda.
[ Jbyn4e @ 30.04.2008. 12:51 ] @
Ovaj, samo da me neko ne shvati pogresno, podrzavam ovo sto je covek napravio, samo sam hteo da napomenem da "brojac linuxa" vec postoji.
[ Marko_R @ 30.04.2008. 13:24 ] @
Pa ima i Linux Counter svoje prednosti, kao što je registracija više mašina, ali sve to ne funkcioniše dovoljno dobro, a postoji toliko godina. A ovaj sajt tek što je počeo, a već ima razvrstavanje po distribucijama, slikoviti prikaz i tako dalje.
[ waikiki @ 30.04.2008. 13:42 ] @
Da, odlican je... ja sam se registrovao..
[ anrxc @ 30.04.2008. 20:17 ] @
Zanimljivo je kako se Slackware odlicno drzi u trenutnim statistikama, unatoc stalnim pricama ovdje kako je to mrtva distribucija i bla bla... price za plasenje male djece! :)
[ Srđan Pavlović @ 30.04.2008. 21:37 ] @
ma kakvi mrtav - ali polako, videcemo, tek se malo ljudi registrovalo.
[ dootzky @ 01.05.2008. 00:01 ] @
@Jbyn4e - znamo svi da linux counter postoji, ali ne postoji "linux counter srbije", zar ne? tj.. nije POSTOJAO.. do pre par dana.

i istina je da je sajt mlad i nov. zapravo, pustio sam ga u rad (bolje reci beta test) tek u ponedeljak, a vec ima preko 200 registrovanih clanova!
za mene - to mi deluje kao da je beta uspela. prosirivacu i funkcionalnost i statistike polako, pa cemo videti dokle cemo dogurati.

anyway, hvala na podrsci i lepim recima.
sve najbolje!
poz,
dootzky
[ jorganwd @ 02.05.2008. 10:12 ] @
Nema registracije za korisnike iz Crne Gore a pazi ovo,

"Posecenost sajta proteklih dana sa teritorije Srbije:"
- na mapi je ucrtana i Crna Gora

ovo je malo vise bezveze zar ne?
[ anon139614 @ 02.05.2008. 11:06 ] @
Odlicna stvar, dobro je da se neko i ovoga setio.
I ja sam se reg.
[ BBS @ 02.05.2008. 16:02 ] @
Ovo je tipican primer onog sto se zove: "IGRALA SE DECA"
[ VRider @ 02.05.2008. 17:08 ] @
Voleo bih da se vise ljudi registruje, da zaista vidimo kako se krece broj korisnika po gradovima i distribucijama. Ono sto me malo smorilo je potpuna nadmoc Ubuntua, ali me prijatno iznenadilo da se i Arch dobro drzi.
[ Tyler Durden @ 02.05.2008. 17:17 ] @
Ja sam očekivao malo manje Slackware-a i malo više Gentoo-a.
Nisam se još registrovao. Jel kućni računar i računar na poslu (oba Gentoo) brojim kao jedan ili dva? :-)
[ Marko_R @ 02.05.2008. 17:37 ] @
Pitanje je samo koja ti je omiljena distribucija, znači možeš izabrati samo jednu, a i ne ide da se registruješ više puta sa različitim email adresama :)
[ VRider @ 02.05.2008. 18:06 ] @
Mapiraju se korisnici a ne instalacije. A Slackware ne diraj.
[ Marko_R @ 02.05.2008. 20:05 ] @
Čudno, toliko malo ljudi koristi te, da tako kažem, gotovanske distribucije, kao što su Mint, Mepis, PCLinuxOS. Mepis baš niko.
[ Tyler Durden @ 02.05.2008. 20:50 ] @
Na tom polju je Ubuntu jednostavno gazda - sa razlogom. I vjerovatno je dobro što je tako.
[ Comrade @ 02.05.2008. 21:04 ] @
Dobra ideja, za godinu dana uz malo promovisanja mozda i mozemo steci bar priblizno tacnu sliku.

Par sugestija:
-zadrzi jednostavnost
-tux-a stavi u gornji levi ugao
-ime autra na dno
-prema kartografskim pravilima ime opstine treba da ide desno od centra opstine, a ako nema mesta ispod ili iznad, nikada levo od centra (kao sto je to slucaj sa Smederevom)
-na ovoj karti je izrazen reljef, sto je nepotrebno
[ Al Pacino @ 03.05.2008. 07:16 ] @
Citat:
Comrade: Dobra ideja, za godinu dana uz malo promovisanja mozda i mozemo steci bar priblizno tacnu sliku.

Par sugestija:
-zadrzi jednostavnost
-tux-a stavi u gornji levi ugao
-ime autra na dno
-prema kartografskim pravilima ime opstine treba da ide desno od centra opstine, a ako nema mesta ispod ili iznad, nikada levo od centra (kao sto je to slucaj sa Smederevom)
-na ovoj karti je izrazen reljef, sto je nepotrebno

Slazem se sa ovim i da dodam jos par sugestija:

- Tabela "Sumarni pregled po gradovima" je po meni nepotrebna i dosta je nepregledna i konfuzna;
- Planiraj u neko dogledno vreme povecanje velicine mape.

Sto se tice ideje, sve pohvale, svaka cast. Svaki dan, sve vise regovanih.
[ Milos Sreckovic @ 03.05.2008. 10:19 ] @
Citat:
VRider: Mapiraju se korisnici a ne instalacije. A Slackware ne diraj. :)

bilo bi dobro da se i masine mapiraju. Cesto se desava da ljudi imaju vise od jednog kompa i da imaju razlicite distribucije...

Jos jedan predlog je da ljudi koji su se registrovali, mogu da izmene svoje podatke ili tako nesto i da vide ko je sve registrovan, a ne samo statistiku. Naravno ako ko hoce moze da ostane anoniman...

(manje vise kopirane ideje sa Linux Counter-a, ali mi se svidjaju pa sam hteo da ih pomenem...)
[ Marko_R @ 03.05.2008. 10:36 ] @
Citat:
Al Pacino: Slazem se sa ovim i da dodam jos par sugestija:

- Tabela "Sumarni pregled po gradovima" je po meni nepotrebna i dosta je nepregledna i konfuzna;
- Planiraj u neko dogledno vreme povecanje velicine mape.

Sto se tice ideje, sve pohvale, svaka cast. Svaki dan, sve vise regovanih.

Po meni, najbolje bi bilo da može da se bira da li da se prikaže mapa i sumarni pregled po gradovima. Velika šteta bi bila kad bi on bio potpuno nedostupan.

Drugo, pretekli smo Linux counter po broju korisnika :)
[ vejin @ 04.05.2008. 13:38 ] @
Odlicno je pogotovo sto se svakodnevno unapredjuje i obogacuje novim mogucnostima.
[ VRider @ 05.05.2008. 22:07 ] @
Meni bi se vise svidjalo da na mestu gradova stoje krugovi (ili pie chartovi), cija je velicina proporcionalna broju korisnika, a da se detaljniji podaci dobijaju na mouse over ili tako nesto. Vec sada postaje prilicno nepregledno. Sa druge strane, mogla bi neka karta sa rekama, jer se prema njima lakse orijentisati.
[ Milos Sreckovic @ 06.05.2008. 17:09 ] @
kada mi je upaljena naslovna strana procesor mi se przi na 50%!!! core duo na 1,66

jel se desava to kod jos nekog?

verovatno zbog mape i one silne promene distribucija na gradovima....
[ Au197/79 @ 06.05.2008. 18:22 ] @
Možda si pored distirbucije mogao da prikupiš i još neke informacije. Npr. da li se koristi i na poslu, polna i starosna struktura korisnika, linux staž, obrazovanje, delatnost...
[ mmix @ 08.05.2008. 21:30 ] @
My 2 cents

Ja licno koristim dva distroa, Ubuntu i RedHat, i ako ces iskreno da pravis linux mapu srbije treba da omogucis vise distroa po korisniku, jer bi trebalo da se racunaju funkcionalne instalacije. Ovako nije linux mapa srbije nego mapa "omiljenih linux distroa korisnika u srbiji", sto mi vise vuce na social networking, jos samo mi fali da pokujem nekog sa konkurentskim distroom .

Osim toga, thumbs up na ideji i realizaciji.

[ MMX @ 10.05.2008. 07:40 ] @
Bilo bi super da se napravi jedna stranica na kojoj bi se ispisivala imena i prezimena korisnika po gradovima.
[ mmix @ 10.05.2008. 08:36 ] @
To ne bi funkcionisalo, ja prvi na takvim sajtovima sebe predstavljam kao Pera Peric, a siguran sam da kad bi dootzky pogledao bazu sada, nasao bi gomilu "vickastih" imena, jedino sto je provereno tacno u toj bazi su email adrese zbog email potvrde, sve ostalo, ukljucujuci i omiljen distro moze biti netacno.
[ Marko_R @ 10.05.2008. 14:03 ] @
Pa dobro, ko ne želi nek se potpiše pseudonimom, ja sam recimo napisao pravo ime i prezime.

Evo još malo statistike koga interesuje: DesktopLinux.com Completed Polls

DODATAK: Hteo sam da kažem da će se sigurno mnogi potpisati pravim imenom i ti podaci mogu da budu od nekog značaja, npr. da vidite da neko kog poznajete koristi Linux, što do tada niste znali.

Međutim, ono što je po meni najvažnije je da svako može da se uloguje i da promeni i/ili dopuni svoje podatke. Ja bih recimo osim omiljene distribucije uveo i registraciju svake mašine i da li se koristi na poslu ili kući.

[Ovu poruku je menjao Marko_R dana 10.05.2008. u 16:11 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Marko_R dana 10.05.2008. u 16:14 GMT+1]
[ MMX @ 10.05.2008. 16:44 ] @
Podržavam...
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.05.2008. 17:40 ] @
A ako je neko u medjuvremenu promenio distribuciju ? Ja sam takodje punim imenom i prezimenom potpisao.
[ Marko_R @ 10.05.2008. 17:52 ] @
Pa lepo sam napisao, da može da se uloguje da bi menjao i dopunio podatke.
[ Srđan Pavlović @ 15.05.2008. 15:16 ] @
jos malo pa 1000 milestone :)
[ Milan M. Radovic @ 28.06.2008. 18:52 ] @
Svaka cast na projektu!
[ strba @ 25.07.2008. 22:29 ] @
Citat:
jer bi trebalo da se racunaju funkcionalne instalacije

hehe bas sam o ovome razmisljao... kad pogledam temu, a predlog vec stoji.... svaka cast:)