[ frenetic @ 14.03.2001. 14:54 ] @
evo sada testiram operu za linux...
ovo je najbolji browser koji sam video..
ko nije probao ne zna sta propusta

kakav IE.. kakav NETSCAPE ... opera rulez
[ emperor @ 14.03.2001. 15:00 ] @
da da da

slazem se

p.s. kada pomenu ie
da li znas de je onaj ie za unix
ocu da ga skinem

pozdrav svima
[ Gojko Vujovic @ 14.03.2001. 16:10 ] @
Fujjjjjjjjjjj IE !!!!!!!!! Sta ce ti to...ccc
[ frenetic @ 14.03.2001. 16:54 ] @
stvarno sta ce ti IE kad postoji opera

vidi na microsoftovom sajtu..
samo ono uputstvo za instlairanje na linux je na nemackom
[ @ 14.03.2001. 18:22 ] @
Ma lynx rulz
[ Gojko Vujovic @ 14.03.2001. 18:41 ] @
Ako cemo o tekstualnim browserima, onda w3m nema premca:

1. bolje iscrtava tabele i celokupni prikaz stranice je bolji, cak i onih koje nisu ni blizu optimizovane za ovakve browsere
2. 10ak puta brzi. ovo govorim iz iskustva, ucitavao sam html od 50ak megabajta u lynx-u i bukvalno je 10 puta brze ucitao w3m isti fajl.. i prikazao i to vrlo uspesno! ne pitajte sta je taj od 50MB bio, ja sam nesto sklapao sve pod-ove u jedan html.. hehehe..
[ Zoran Rašković @ 14.03.2001. 19:04 ] @
gde da skinem operu za linux ?
[ random @ 14.03.2001. 20:30 ] @
http://www.opera.com/linux/

btw, konqueror je sjajan browser, cak mi se vise svidja od opere (a pritom je GPL i ne prikazuje bannere). evo ovo upravo pisem iz njega pod FreeBSD-om 4.3-BETA... podrzava DOM level 1 (i delimicno 2), CSS takodje 1 i delimicno 2, Javu preko JDK 1.2.0, Netscape pluginove, SSL, zatim PNG, MNG, JPG i GIF formate slika, HTTP 1.1 sa gzip/bzip2 kompresijom, ftp... stvarno dobro parce softvera... otprilike cenim da je sada na nivou Internet Explorera 4...

p.s. probacu i Operu 5.0b6 preko Linux ABIja da startujem pa cu javiti utiske.
[ Gojko Vujovic @ 15.03.2001. 10:13 ] @
Evo me opera pod FreeBSD-om radi odlicno, mada je jos uvek beta verzija.
I da, ima reklame.. Ali srecom brza je od mozile milion puta tako da se isplati

Startovano uz linux binary emulation..
[ frenne @ 15.03.2001. 15:12 ] @
ja msa gurao tu beta 6 verziju ..
jedina zamerka su reklame .. a sve ostalo je super...

random > ajde ostavi link za konqeour
jel on ide samo uz KDE 2?

da li ste probali nautilus 1.0?
posto sam video text o njemu na linux.co.yu
[ Vojislav Milunovic @ 15.03.2001. 15:41 ] @
Sto se mene tice meni je i obican Nestcape 4.76 sasvim dovoljan za surf...
Ne razumem poentu ove diskusije?

Niti je ijedan od njih monopolisticke prirode kao sto je IE...
[ Gojko Vujovic @ 15.03.2001. 18:02 ] @
Meni nije, nesnosno je spor i preglomazan, kao i njegov mladji brat mozilla. Nista od opensource community-ja dok ne dobije pristojan browser, da mogu da otvorim 40 prozora istovremeno i da se ne srusi! Opera ima sanse tu, evo bas ga mucim i nije se srusio nijednom do sada .. Ali reklame ubijaju.. ima li neko serial # ? Precesljao sam ceo net i sve search engine, nigde nema za verziju 5.0b6 za linux
[ Gojko Vujovic @ 15.03.2001. 18:05 ] @
Zaboravih u prethodnoj poruci:

Jos jedna velika mana obicnog netscape-a je losh engine i lose (sporo?) iscrtavanje tabela. I cesto se zaglupi pa ni ne iscrta tabelu celu. Mnogo mi se vise svidja mozilino iscrtavanje po sistemu sto stigne - odma' nacrtaj. Izgleda dinamicnije, priznacete. Pogotovo je to bitno za uslove nasih losih veza.

Ali na IE za Un*x ni ne pomisljam
[ frenne @ 16.03.2001. 01:19 ] @
definitivno se slazem .. da je za linux neophodon dobar browser.. i da je opera na dobrom putu da se nametne kao primary browser u linuxu...

moje odusevljenje se ne moze opisati ,kada sam ugledao skladnost,funkcionalnost i lep dizajn opere

zato mislim da je opera u prednosti u odnosu na netscape
jedan od razloga je i to sto sam testirao beta verziju

mada koji sam ja ku*** da testiram opera
[ random @ 16.03.2001. 01:29 ] @
sto se tice renderovanja tabela, to je vrlo tacno. zasada su Mozilla i Konqueror (i lynx naravno, ali on se ne racuna jer ne renda tabele) jedini browseri koji prikazuju delimicno ucitane redove tabele. cak i IE ne prikazuje celije dok ne dodje do </tr> taga. vrlo iritantno na sajtovima kao sto je npr. slashdot.

frenne, konqueror dolazi uz KDE (2.1 je najsvezija i najbolja verzija) ali mozes da ga koristis i nezavisno. dovoljno je da instaliras Qt, kdelibs i kdebase pakete. (bar bi trebalo da mozes, nisam probao)

sto se tice Nautilusa, on za prikaz web strana koristi embedovanu Mozillu (Gecko, tacnije), i koliko cujem uzasno je glomazan. pretpostavljam da ljudi sa jakim masinama (pentium III/128 MB RAMa i navise) ovo nece primetiti.
[ random @ 16.03.2001. 01:31 ] @
sto se linka za konqueror tice, ostavio sam ga jos u prvoj poruci.
[ Gojko Vujovic @ 16.03.2001. 01:50 ] @
Pazi ja svoj komp smatram za jaku masinu u odnosu na to sto si napisao (ja sam Athlon@805MHz, 296MB rama, 20 giga hard (bice 40 uskoro)) i opet mi je muka kad vidim koliko se mozila startuje, mada se to popravilo u 0.8 verziji u odnosu na prethodnu, ali opet je lose. A sto cesto puca, da ne pricamo. Nego Opera 5 ima bas dobar engine ne znam sto mi se tako svidja odjednom taj browser! Brz je, zwer.. Za ovako nesto mi ne bi bilo zao ni da platim majke mi.
[ Gojko Vujovic @ 17.03.2001. 02:24 ] @
Ne radi ti taj broj, rekoh da mora za linux verziju specijalno. Ovaj tvoj je za windoze..
[ emperor @ 17.03.2001. 08:14 ] @
dobro kada ste navalili

ajde onda mi vi nadjite plagin da opera prikaze fles fajlove

i sve ce da bude uredu ( mrzim neckejp)

aj pozdrav
[ frenne @ 17.03.2001. 12:27 ] @
koji ce ti flash?
nemash ni jedan koristan sajt radjen u flashu...

odvoj zadovoljstvo od posla
[ Gojko Vujovic @ 17.03.2001. 12:38 ] @
Bas sam video jedan Daytrading site 99% u flashu uradjeno nemam pojma kako ali fino izgleda
[ frenne @ 18.03.2001. 01:34 ] @
ostavi link da vidimo to
[ Gojko Vujovic @ 18.03.2001. 09:23 ] @
Ne mogu da nadjem link sorry. A i ne radi u operi, a to je tema ove diskusije
[ frenne @ 18.03.2001. 10:06 ] @
nemoj sada da se izvlacish
[ Gojko Vujovic @ 18.03.2001. 13:15 ] @
? ?

Pa neki trading portal potrazi po netu ako te bas zanima.
[ UroS @ 18.03.2001. 13:50 ] @
pa gojko jel ti radi onaj s/n sto sam ti "poslo" na mail ?
[ codemaster @ 28.12.2003. 12:59 ] @
www.cracks.am ima cracka za linux bas Opera 7.23

[ Dejan Lozanovic @ 28.12.2003. 13:25 ] @
Citat:
Gojko Vujovic:
Meni nije, nesnosno je spor i preglomazan, kao i njegov mladji brat mozilla. Nista od opensource community-ja dok ne dobije pristojan browser, da mogu da otvorim 40 prozora istovremeno i da se ne srusi! Opera ima sanse tu, evo bas ga mucim i nije se srusio nijednom do sada :).. Ali reklame ubijaju.. ima li neko serial # ? Precesljao sam ceo net i sve search engine, nigde nema za verziju 5.0b6 za linux :(

PIRATERIJE NEMA NA OVOM FORUMU :))), lepo kupi licencu za operu pa surfaj do mile volje.
[ old @ 10.05.2004. 06:06 ] @
Citat:
old:

za verziju 7.23

w-... malo cenzure ipak, piše već gore

w-...

w-...

w-...

x-...

za trial bez banera. trial period
expires when Serbian economy blooms!!

Postoji neki rok za izmenu poruke od 60 dana.
Taj je prošao.

A hteo sam da zbrišem prvi "niz cifara" jer nije više aktuelan!