[ kiborg @ 17.10.2003. 22:52 ] @
Kada kucam text u Flashu i koristim font Verdana sa SR ili HR tastaturom nemam sva nasa slova dok u npr. Wordu imam sva nasa slova sa potrebnim kukicama.
U cemu je trik?
[ noviKorisnik @ 18.10.2003. 11:20 ] @
Na sličan problem naleteo sam u Photoshopu. Rešio sam ga ubacivanjem teksta sa Clipboarda (paste) - odjednom se pojavljuju sva potrebna slovca.
[ manca @ 18.10.2003. 15:13 ] @
Citat:
kiborg:
Kada kucam text u Flashu i koristim font Verdana sa SR ili HR tastaturom nemam sva nasa slova dok u npr. Wordu imam sva nasa slova sa potrebnim kukicama.
U cemu je trik?

Probaj da namestis u Flashu da koristi UTF-8 coding, i takodje da fontove koristi u unutar njega!!
[ arsa xx @ 18.10.2003. 18:22 ] @
Gde se namesta UTF-8 u Flashu????
[ vezeri @ 18.10.2003. 20:14 ] @
Ja znam al' necu da vam kazem,isprobavajte malo to je dobro za razvoj malih sivih celija!Ti manca dodji da mi "podesis UTF-8" molim te.
-Sluzite se trikovima-
[ arsa xx @ 18.10.2003. 21:01 ] @
Citat:
Ja znam al' necu da vam kazem...

Lepo je sto znas.

Citat:
...isprobavajte malo...

Sta da isprobam?

Citat:
-Sluzite se trikovima-

Nisam madzionicar!

[ Nikola Denić @ 18.10.2003. 22:03 ] @
vezeri ... ako vec znas sto ne kazes .. ali i ako znas nemoj molim te da imas odgovore " e znam , ali necu da vam kazem " .. ovo je profesionalni forum i takve poruke ce biti sankcionisane !

E sad resenje : Stavi static text , namesti YU tastaturu iskucaj text .. .kad iskucas .. brake apart text dok ga ne napravis u vector ... To je jedini način da imaš ščćđž u flashu , ili da koristis 2004 u kome je taj encoding problem resen !

@ manca .. Molim te nemoj da budes ko microsoft .. .da dajes tacne ali totalno nepotrebene odgovore .....

Eto tako ...
[ kiborg @ 18.10.2003. 22:19 ] @
Ja Verdanom uopste ne mogu da upisem Č i Ć,u tome je problem!
[ Nikola Denić @ 18.10.2003. 23:30 ] @
Copy paste iz nekog text editotra pa onda ista procedura ....
[ noviKorisnik @ 19.10.2003. 00:02 ] @
Da, izgleda da MX ne podržava Unicode fontove. Verovatno sam stoga koristio Arial CE umesto Verdane. Nisam zbog toga bio presrećan, ali mi i nije bilo toliko bitno. Znači, CE fontovi funkcionišu u potpunosti, a ako je Verdana neophodna mogla bi pomoći instalacija Flasha 2004 ako, kako kaže Nikola, Unicode funkcioniše...
[ Ivan Stanojevic @ 19.10.2003. 12:07 ] @
include font outline : kompletan font: imaces sve znakove.. moras da otkucas znak mozes videti ascii tabelu na www.asciitable.com

drzi pritisnut ALT i kucaj broj 1 - 255 ...
taj ce se znak pojaviti ciji broj otkucas...

ne moras NIKAKO da lomis text u vektore...

[ ShojkE @ 22.10.2003. 15:38 ] @
Pogledajte...
Mislim da su tu odgovori na sva pitanja vezana za unicode...

http://www.macromedia.com/supp...s/unicode_support_in_flash.htm
[ Radovan__III @ 30.10.2003. 19:01 ] @
Meni jedino radi Arial CE u potpunosti

UTF-8 coding bi mogo da pomogne ali kako i gde???