[ nisam_novi @ 30.04.2008. 19:48 ] @
POZDRAV MOJ DOBRI NARODE.
Evo pratim Vas po ovom forumu već duži period i moram da POHVALIM VAS SVE NA TRUDU I VREMENU uloženom u ovaj dio foruma.
Međutim, imam jako puno nedoumica i jako jako puno nejasnoća koje moram priupitati.
Ovako...
pokušavam ) naglasak na POKUŠAVAM dizajnirati jedanu bazu u accessu koja bi trebala da mi vodi evidenciju o nekim uređajima. Ja sam osmislio tabele, ali ne znam kako da ih povežem, odnosno da mi svaki uređaj ima svoju priču.Kod kojeg je trgovca i po svom inventurnom broju se veže za trgovca.
Naime, u ovoj bazi sam osmislio tabelu koja mi vodi zaduženja u skladištu, odnosno datum ulaza u skladište i izlaza iz skladišta.Isto tako taj proizvod bi trebalo da mi iz skladišta se zaduži kod nekog trgovca i tu navede datum kada je taj uređaj instaliran kod trgovca.
isto tako mi trebaju pregledi po tromjesječjima kako je koji uređaj instaliran kod trgovca.Staviću i tabele tako da ako neko može da pomogne i lakše snađe.
HVALA, HVALA
i svaki prijedlog bi bio "zlata vrijedan"
[ domaci_a_nas @ 30.04.2008. 20:35 ] @
Citat:
Ja sam osmislio tabele, ali ne znam kako da ih povežem
Da si osmislio tabele kako treba znao bi i kako da ih povežeš Treba da imaš tri tabele, Artikli, Trgovci i treću tabelu sa kolonama ArtikalID, TrgovacID i VremePrijema, moguće i količina ili šta ti je još potrebno. Sva povezivanja možeš ostvariti po ovom modelu.
[ nisam_novi @ 30.04.2008. 20:55 ] @
Evo tabele kako sam ja to pokušao riješiti. Možda sam nešto i ofulao, ali kada se pogledaju tabele...dobiješ sliku šta bi se dalo uraditi.
HVALA JOŠ JEDNOM NA BRZOJ REAKCIJI:)