[ varelg @ 02.05.2008. 05:50 ] @
Nakon shto sam skinuo VirtualBox i CentOS 5 ISO image, instalacija VirtualBox-a je proshla prilichno lagano. Medjutim kad je doshla na red instalacija CentOS-a u okviru virtuelizacije, stvari su brzo krenule nizbrdo. Prilikom instalacije iz LiveCD ISO pristizhe poruka o nekakvom memory flush space kao nedovoljno velik i kao instalation exit. Skidoh onda ISO kao instalacioni CD (nije Live CD), i cela instalacija stopira kod mausa i tastature sa sledechom porukom: input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input0 input: ImExPS/2 Generic Explorer Mouse as /class/input/input1 Posle ove dve linije nema nikakvog drugog feedback-a i cela instalacija stoji u mestu. Od svih poruka koje izlaze pre ove dve, pada u ochi poruka o cpuid: processor cpuid 671 not supported Skidoh onda i DVD ISO, chisto da bi se pokrila i ta varijanta. Feedback je isti. Probao sam i instalaciju sa fizichkih CD-a za koje znam da rade i sa kojih sam prethodno uspeshno instalirao Linux na druge mashine. Radi se o CentOS 4 i Fedora5 instalacijama i u oba sluchaja izlazi poruka: kernel panic, processor not syncing. Installation aborted. Zanima me jeli iko imao ovakve ili slichne probleme i kako ih je reshio. Prilikom instalacije VirtualBox-a i virtuelnih mashina pratio sam uputstva sa zvanichnog priruchnika koji dolazi s VirtualBox-om... |