[ Alexsis @ 02.05.2008. 21:40 ] @
Da li ste culi za ovako nesto trebalo bi mi da prebacim jednu matematicku knjigu u text?

[ mikoni @ 03.05.2008. 23:54 ] @
Mislim da ćeš posao završiti sa ABBYY FineReader Professional 8 ili 9 ( multilingual ). Takođe, i sa OmniPage 16.
Pozdrav, Mikoni
[ Alexsis @ 04.05.2008. 01:07 ] @
Imam abbyy finereader ali on nema podrsku za prepoznavanje matematickih formula!

Za sad koristim readiris pro v11, preko njega skeniram stranicu i pretvorim je u pdf image tako da on text prepozna u pdf a matematicke formule kopiram kao slike.

To mi je za sad jedino resenje ako ima neko da je probao neki program da radi ovu stvar nek javi! pozz
[ mikoni @ 04.05.2008. 20:36 ] @
Abbyy traži dodatno setovanje za prepoznavanje ( OCR ) matematičkih simbola i iskaza. Ovo posebno važi za složenije iskaze.
Posatupak setovanja imaš u Help/Index/OCR ....
Pozdrav, Mikoni

P.S. a možda ćeš jednostavnije rešenje naći ako uspeh da uradiš OCR Ivanovog posta.
[ Alexsis @ 06.05.2008. 00:03 ] @
A ha hvala!! A jel ima vec negde gotovi patenti za download?
[ Alexsis @ 07.05.2008. 13:01 ] @
Ajde bezi bre ovaj abbyy nista nevalja sve mu treba nacrtam...
[ mikoni @ 07.05.2008. 17:08 ] @
Tačno, treba malo i pomučiti se da rezultati budu slađi - toliko u vezi Tvoje neumesne primedbe.
A sada nešto ozbiljnije: sa kojom rezolucijom skeniraš materijal namenjen OCR-u, za kvalitetan OCR poželjno je 300 dpi a za fotokopiju/fotokopije 600 dpi ( bar ja tako razumem zahteve ABBYY ).
Takođe, ako postupiš po uputstvu iz help-a i prođeš neprepoznaljiva slova i matematičke oznake, i to sve zapamtiš, Ti si onda rešio stvar za sva vremena.
Pretpostavljam da si u problemu sa vremenom, ali za sve se treba malo i pomučiti.
Koliko je meni poznato od ozbiljnijih programa za OCR postoje: FineReader, OmniPage i Tvoj IRIS, pa izaberi šta Ti odgovara!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav, Mikoni
[ Alexsis @ 17.05.2008. 17:04 ] @
Nisam mogo ranije da odgovorim...

Pa naravno da sam probao sa svim rezolucijama!!

Pa sta ja ima da se mlatim da ga treniram, ako sam kupio program i ako pise da moze da prepozna formule onda to mora i da radi i zato kazem da je "glup".