[ f_ul_moon @ 02.05.2008. 22:43 ] @
Ovako,prosle sedmice sam nanovo formatirao hdd i instalirao vistu na laptopu jer sam primijetio da prilikom defragmentacije diska sa diskeeperom i perfect diskom ima oko 2 gb slow performing sistemskih fajlova koji su uglavnom nastali nakon windows updatea. Prije instalacije viste u podesavanjima u biosu ko zna zasto (izgleda da bih sad imao oko cega lupati glavu ;( ) sve bios postavke podesim na defaultne i nakon instalacije viste sistem mi vise ne prepoznaje bluetooth i wi-fi uredjaje (na desnoj strani laptopa pored tastature imaju dvije kontrolne lampice za ova dva uredjaja koje inace svijetle,ali sada vise ne) nema ih takodje ni u device menadzeru. Uredno sam instalirao drivere sa diskova koji su dosli uz laptop i sve ostalo radi kako treba. Pokusao sam sa dell-ove stranice za podrsku skinuti driver za bluetooth i odvojeno ga ubaciti ali ne pomaze samo se pojavi poruka : Activate bluetooth using Fn+F2 or radio On/Off switch i instalacija se prekine.Skinuo sam takodje i najnoviji flash za bios i prebacio sa verzije A03 (koja je bila kada sam kupio laptop) na poslednju verziju A07,ni to nije pomoglo. Kada udjem u podesavanja biosa pokazuje mi : internal bluetooth device - enabled; internal wi-fi device - enabled ali njih ipak nema u sistemu. Za razliku od ostalih verzija biosa koje sam imao prilike vidjeti na drugim racunarima koje imaju opcije load best settings,load optimal settings ili load default settings kod mene ima samo load default settings (to sam i podesio pa sad imam problem ) tako da jedini zakljucak do koga dolazim je da bios podesavanja i nisu bila na fabrickim postavkama,jos samo kada bih sada mogao da ih vratim kako su bila. Jos sam primijetio i da ocitavanja u vista experience indexu vise nisu ista,pa tako sad umjesto scora 4,7 koji je prije bio sada imam 2,8 (za graficku je bio 4,7 a sada je 5,9 ; dok je za cpu i memoriju prije bio 5,1 a sada je 2,8 ) ?( Postao sam na dellovom support forumu,na notebook review forumu... i nema odgovora pa ako neko zna kako ovo rijesiti drage volje cu mu podignuti spomenik sa bistom ![]() |