[ member_999 @ 04.05.2008. 03:12 ] @
Kad udjem u Windows xp izbaci mi samo sliku! ne moze da pokrene explorer.exe pa moram da stisnem CTRL+ALT+DEL pa onda new task i moram sam da ga pokrecem! a kad udjem u Safe Mode izbacuje mi explorer.exe "close" click here! e sad kad bi imao novi explorer.exe od SP2 pa da ga ubacim u C:windows\ ko bi mogao da mi da link da skinem? inace imam u kompu ubacena 2 windowsa windows vistu i XP! kad odem na Properties na explorer.exe on je 1.15 megabajta a treba da bude 0.98 begabajta! pomagajte!
[ Darko_91_wrba @ 04.05.2008. 03:30 ] @
evo ti moj explorer.exe http://dl12.rapidshare.de/files/38090140/587630079/explorer.exe nakacio sam ga na rapidshare 0.98 megabajta je! obrisi stari i ubaci ovaj! moj je svez ubacio sam windows xp sp2 pre pola meseca! ;)
[ member_999 @ 04.05.2008. 04:15 ] @
ne vredi opet nece da udje stoji ekran! nije izgleda do explorera
[ Flash411 @ 04.05.2008. 10:06 ] @
U ovom slucaju imas samo dvije opcije,repair sistema ili prikljuciti hard disk kod nekog
prijatelja i ocistiti s nekim antivirusom.
[ filip93 @ 04.05.2008. 16:57 ] @
Uradi repair posto ti je Explorer sigurno jako ostecen, a to bi posle ostavilo posledicu u radu.
[ Binary Mind @ 04.05.2008. 18:14 ] @
I pored svih nedaca koje si opisao treba da je izvodljivo da odradish HiJackThis! sken posto ako se radi o virusu, ovakvi simptmi su mi poznati. Takodje i Combofix sken bi bio koristan. Skini ova 2 programa, odradi skenove i okachi njihove logove ovde na temi radi analize. Sam si rekao da mozes da pokrenes explorer.exe preko task managera.
[ member_999 @ 05.05.2008. 04:00 ] @
ma kakav HijackThis! sve sam obrisao sto je nasao i opet isto! skinuo sam i Ad-Aware 2008 i on mi nadje 184 virusa i ja kliknem na delete i ne moze da ih obrise! napravio sam u user account novog korisnika i sad mi je nestala i slika ikonice i quick launch! kad hocu da vratim izbacuje mi greske da ne mogu! a celo vreme mi pravi C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\lsass.exe evo vam pogledajte:
[ Binary Mind @ 05.05.2008. 19:16 ] @
Iskljuci System Restore i opet probaj sa HiJackThisom i COMBOFIX-om...
[ member_999 @ 05.05.2008. 21:08 ] @
ja sam iskljucio system restore cim sam instalirao XP! teko da mi ne vredi!
[ fanfon @ 05.05.2008. 21:30 ] @
Digni ponovo sistem, instaliraj sve najbitnije programe, uradi update, antivirusa koji koristis, preskeniraj jos jednom sve i onda odradi ghost celog sistema(svih particija) sa acronis-om i sledeci put kad ti se tako nesto desi neces imati mnogo glavobolje sto ti je sve puklo. Ghost fajl narezi na 1-2 DVD-a...
[ Binary Mind @ 06.05.2008. 19:26 ] @
A da li si probao sa Combofix-om? Njega nisi pominjao.
[ member_999 @ 07.05.2008. 03:17 ] @
Ma instalirao sam ovaj novi kasperski 7 i skenirao i nasao mi je skoro 900 virusa! nije mogao sve da ih popravi pa sam usao na vistu i obrisao Program Files , WINDOWS i Documents and Settings tu su bili ti virusi! pa sam preko VistaBoot PRO iskljucio boot za windows vistu i ponovo instalirao XP! posle sam vratio boot za windows vistu! za sada nema virusa bilo je 8 i obrisao sam! XP mi sada radi bez greske dalje cemo da vidimo! nema nista bez kasperskog jeste da usporava komp ali je stvarno dobar!
[ dobrovoljski @ 21.05.2008. 08:51 ] @
Ako mislis da nema nista bez kasperskog varas se. Zasto mislis da je on vrh vrhova? Probao si AVG 8 ? E...to je ono o cemu ljudi govore...bez presedana broj 1. i to mu mesto nece niko oduzeti.A to sto si nasao 700 virusa to je zato sto nisi informisan.To su fajlovi koje je par virusa napalo,i nemoj nikada ,,hirurski otklanjati fajlove u program files-u ili nedaj Boze windows-u jer ima program koji to radi.Cesto se desava da takav fajl povuce nesto za sobom....a onda sistem restore i ti ako se odmah pokaze nepravilnost u radu a ako ne onda se seti kad si sta obrisao....to je vec problem.AVG 8 je tu sasvim jasan sto se ciscenja tice i kada ti kaze zasticeni ste to je ozbiljno i mislio! Ako instaliras AVG 8 videces sta ti je sve promaklo i nemoj tada levom rukom da se krstis i da cokces,samo siri dalje....Razmisli zasto kasperski nedozvoljava rad drugog anti virus programa pored njega a AVG dozvoljava? Boji se konkurencije? Zasto? Uredu je to da ce oni kad tad imati sukob vlasti i da ce se unistavati medjusobno ali opet nisu ograniceni kao kasperski.Suraku sam jedva ocistio racunar ahvaljujuci sigurnosti kasperskog.A da nepominjem da profesionalni programeri ciste komp AVG 7.5 (nije free) a ja govorim o 8 koja takodje nije free al sta sad. ,,kupi je,,.ako bude imao pitanja javi mi se,a ako mirno budes spavao i nebudes se nervirao sto ti racunar ima naocare i radi kao sa 256 rama,nikom nista.Pozdrav