[ kelja @ 04.05.2008. 11:26 ] @
Radi se o manje-vise klasicnom hotornot klonu, bez registracije i logina, a sa mogucnoscu komentarisanja slika. Opredelio sam se za kukije, znam da nije savrseno, ali ni druge solucije nisu bez mana. E sad, imam ideju kako to konkretno izvesti, ali bih hteo da priupitam iskusne skriptere&programere da li je ovo dobar nacin, pre svega zbog brzine izvrsavanja samog skripta. Ukoliko dodje do 10000 + slika i isto toliko, ili i vise korisnika(zapravo onih koji ocenjuju slike), malko se brinem za performanse aplikacijice). Napravio sam tabelu 'user' u koju bi trebalo da se smestaju jedinstveni korisnikov id i id slika za koje je glasao: Code: if($rating){ if(!isset($_COOKIE[tracking])){ $uid=md5(time()); setcookie("tracking","$uid", time()+(60*60*24*3000)); insert("user","VALUES('','$uid','$_SESSION[current]')",""); // id slike za koju se glasa } else { $rated_str=",|$_SESSION[current]"; select("rated","user","WHERE uid='$_COOKIE[tracking]'"); if(mysql_num_rows($result)==0){ echo "Nope:)"; } $rated_images=explode(",",$rows[0]); if(in_array($_SESSION[current],$rated_images)){ die ("<script>alert('You\'ve already rate this image!');</script><META http-equiv='refresh' content= '0;URL=index.php'>"); } update("user","rated=CONCAT(rated,',$_SESSION[current]')","WHERE uid='".$_COOKIE[tracking]."'"); } } Da li da je ovo uopste dobar pristup? Sta biste vi uradili? Pozdrav i hvala unapred! |