[ stodusan @ 05.05.2008. 14:10 ] @
Videla sam sta sve imate da kazete na temu convertovanja crteza iz autoCAD- a u BMP , JPG format . Medjutim meni treba nesto slicno , malo vise obradjeno dizajnerski . Uradila sam diplomski u CAD-u . Treba da uradim prezentaciju u pointu . Eps format mi se ne svidja iz vise razloga - gubi podesenost boja pozadine , solide u crtezu dozivljava tackaso .
Nasla sam funkciju u CAd 2008 TOOLS - Display Image . Slika je bas tako kako treba i direktno je u formatu JPEG ili BMP . FENOMENALNO - ALI POSTOJI PROBLEM .

SAMO JE NEGDE RASPODESEN - NEMAM POJMA GDE KOORDINATNI SISTEM I SLIKA SE DOBIJA NE KAO RAVAN CRTEZA 2D VEC KAO DA SE SLIKA IZ PERSPEKTIVE .

oBJAVLJUJEM TAKMICENJE POZNAVAOCIMA AUTO CADA - KO CE PRVI DOCI DO RESENJA - METOD JE BOLJI OD KORISCENJA POST - SKRIPTA
[ sanibo @ 05.05.2008. 22:26 ] @
necu da odgovaram, dok ne cujem koja je nagrada? ako je vec takmicenje mora postojati i nagrada...
[ sbj @ 05.05.2008. 22:29 ] @
Bez takmičenja,ukucaj u komandnoj liniji jpgout ili bmpout,prati i radi šta AutoCAD traži preko komandne linije i dobićeš bez bilo kakve smetnje
ono što tebi treba.
[ B.Isailovic @ 06.05.2008. 06:18 ] @
Postoji programcic koji vrlo elegantrno pravi "sliku". Zove se Better WMF (Better Windows Meta File). Lako se instalira i koristi. Daje najbolji kvalitet slike napravljene iz autocada sto sam ja videla. Pozdrav

"BetterWMF solves AutoCAD problems relating to copying and pasting drawings into other software packages like for example Microsoft Word."
[ smsoft @ 07.05.2008. 19:24 ] @
Ja bih to ovako....

Snimio bih crtez (odstampao) u pdf.
Zatim u Acrobatu save as html.
Iz html lako se povade slike odlicne kvalitete
Mozda izgleda komplikovano, ali to je samo
nekoliko klikova.....
[ Leruman @ 08.05.2008. 08:21 ] @
Better WMF je ubedljivo najbolji za prbacivenja iz CAD-a u dokumente.
Samo da znas on prebacuje u SWG vektorski format. Posto si ti navela da ti treba JPG vidi da li ti ovo odgovara.
Samo da napomenem kada konvertujes iz CAD-a: program prebacuje u clipboard one delove dokumenta koji se vide u okviru radnog prozora , ne ceo dokument.
[ aspitanis @ 08.05.2008. 23:23 ] @
http://www.pdfill.com/

Na ovoj adresi se nalazi program za "stampanje" svega u PDF format, cime naravno nisam rekao nista novo, posto takvih programa ima mnogo. Specificnost je, medjutim, u tome sto se uz njega dobija i komplet alata za obradu dokumenata u PDF formatu: povezivanje vise pojedinacnih u celinu, izdvajanje pojedinih stranica iz kompleta, premestanje, rotiranje stranica itd, pa i pretvaranje PDF-a u sliku i to u vise formata (png, jpg, bmp, tiff). Pritom se moze podesavati i rezolucija slike, do 600 dpi.