[ someone_bl @ 05.05.2008. 21:29 ] @
Pozdrav Svima,

Da li ima neko da preporuci neki dobar Biling software, a da nije pretarano skup, za nekih 2000 - 3000 korisnika, i da je na windows platformi iskljucivo?
[ mischo @ 06.05.2008. 21:08 ] @
Biling softver ima nekoliko osnovnih delova:
1. medijacija
2. tarifirianje sa cenovnikom usluga
3. fakturisanje

Neki pod bilingom smatraju samo delove a neki i module kao što su potraživanja, dok neki tu guraju i delove CRM-a.
Problem je kakav biling želiš, kakav ti je politika tarifiranja usluga, kakva je platforma sa koje skupljaš podatke, koliko imaš korisnika, koliko imaš događaja za naplatu...

Daj malo više informacija, mada je moje iskustvo na toj problematici da je za mali broj korisnika kao kod tebe i za jednostavan model tarifiranja najlakše sesti i sam napisati aplikaciju.

I šta ti znači da nije preterano skup?
[ pringles80 @ 07.05.2008. 00:18 ] @
kao sto mischo kaze, potrebno je vise informacija... ali da lupim... http://www.modernbill.com/
[ someone_bl @ 07.05.2008. 13:54 ] @
Kad kazem billing mislim za sistem tarifiranja koji ukljucuje, pripejd, postpejd, po protoku, po vremenskom periodu i sve to sto nudi sevremeni ISP osim VoIP-a. naravno on bi trebao da bude i RADISU server. Znaci klasicna ISP prica ali da ima neke naprednije module tipa uplate cc, tipa hlpdesk-a i to. nesto tipa ovog alepo ISP Billing www.alepo.com
[ Alter Ego @ 09.05.2008. 14:00 ] @
www.blissradius.com

Piše sve na sajtu...