[ boris052 @ 18.10.2003. 21:54 ] @
Poštovani,
nadam se da necu sa ovim pitanjem previse zbuniti korisnike i ne znam dali je ovo mjesto za tu temu stoga, ako nije oprostite ali zbilja ne znam kamo bi je smjestio.
Ovako, selim se u drugi stan te bi htio napraviti nešto sto nekome nije potrebno ali meni se cini interesantnim za probati.
Tema bi se mogla nazvati internet u svakoj prostoriji , a pitanje glasi:
imam jedan monitor odnosno jedan PC koji bi postavio u radnu sobu, te bi u drugoj prostoriji postavio jos jedan monitor ( samo monitor ) i udnevnom bi mi bila obicna u ovom slucaju Sony televizija.
Pitanje glasi ako bi se spojio u svojoj radnoj sobi na internet ( ili obavljao bilo koje funkcije ) te bi želio sve to isto vidjeti i na drugom monitoru i na televiziji i jos pritom sa bezicnom tastaturom i misem mogao manipulirati u svakoj prostoriji u kojoj se nalazim sto bi trebo napraviti odnosno kako sve to spojiti a da bude sto vise toga wirelles.
Znaci da pojednostavnim malo bi bio u radnoj sobi pa malo u fotelju u dnevnom pa malo u drugu sobu a da pritom mogu koristiti racunalo.
Hvala unaprijed i prmite puno pozdrava iz Pule
[ Deep|Blue @ 19.10.2003. 01:58 ] @
bolja bi ti ideja bila 1 monitor i dva tv-a. tj laksa za izvedbu.
u ovom slucaju bi ti trebalo samo graficka sa TV izlazom, sa kojeg kasnije signal razdelis na dva kabla.

sto se tice 2 monitora, za to bi ti trebala graficka kartica sa podrskom za dva monitora, dual head ili quadra (ako oces jos jedan monitor u dvoristu

na karticama sa TV izlazom mozes da izaberes opciju da ti kopira sliku sa monitora na televizor(e). Pritom stoji da je kvalitet slike na tv-u dosta osiji nego onaj koji mozes da izvedes na monitoru, tako da ne znam koliko ce ti biti korisno za rad.

drugi problem jeste bezicna tastatura i mis. vecinom oni rade na IC sistemu za koji ti je potrebna fizicka vidljivost baze i uredjaja. Ne znam da li postoji neki u BlueTooth izvedbi, ali i oni imaju ogranicen domet i on cesto ne premasuje 5-10 m.
[ boris052 @ 19.10.2003. 09:41 ] @
Hm, znaci moguce je ali opet moram vuci kablove po kuci , a stemati zidove ne dolazi u obzir ( tek sam okrecio :-). Hvala puno na odgovoru ako netko jos ima nekakv savjet neka mi napise , a ja cu kod prodavaca traziti jos savjeta,
hvala jos jedanput
[ MaRaToNcI @ 19.10.2003. 14:21 ] @
bilo koja matrox kartica:) g 400 , 450 , 550 ...
[ sasa022 @ 20.10.2003. 00:26 ] @
1. U ovakvom slucaju jedan NOTEBOOK je najjednostavnije resenje...

2. Sto se tice upotrebe TV-a kao monitora kvalitet i rezolucija slike tesko moze da
zadovolji ( isprobano sa ATI Rage i G-Force karticom i PHILIPS TV-om E72 digital
u rezoluciji 800x600,a na "obicnim" TV-ima E37,51,54 cesto nije moguce dobiti
rezoluciju vecu od 640x480).Za "pustanja" video materijala (film,spotovi)
to je OK.

Za bezicno povezivanje video izvora ( u ovom slucaju PC ) i TV-a postoji uredjaj
koji se naziva VIDEO SENDER.
[ zvecko @ 26.10.2003. 07:24 ] @
Pozdrav...

Interesantna ideja, a jesi li razmišljao o varijanti da nezavisno surfuješ sa svakog motitora preko jednog računara....

Nije yeyanje, ali postoje sistemi koji kao pojeftinuju office varijantu računara omogućavajući dvojici službenika da koriste resurse jednog računara za svoj rad. Potrebno ti je 2 monitora, 2 tastature i 2 miša i mislim softver koji to omogućava...
Nisam u mogućnosti da ti trenutno kažem sve o tome ali ću se potruditi da pronadjem nešto...