[ vukic_pa @ 05.05.2008. 23:50 ] @
Da li će se prilikom konvertovanja primarne u logičku particiju pomoću Partitition Magic izgubiti podaci? |
[ vukic_pa @ 05.05.2008. 23:50 ] @
[ StORM48 @ 06.05.2008. 00:30 ] @
Prilikom bilo kakve operacije sa Partition Magic-om se mogu izgubiti podaci. Taj program je generator izgubljenih podataka.
Ako Ti baš treba neka akcija iz tog domena, pogledaj nešto od Acronis-ovih alata. Pozdrav [ calexx @ 06.05.2008. 01:19 ] @
Korišćenjem bilo kog programa za ove namene se mogu izgubiti podaci. Ako je nešto od hardvera neispravno ili ako nestane struja i slično. Kada je sve ispravno, struja ne nestane a koristi se i UPS, Partition Magic neće da zabrlja. Meni se čak pokazao bolji od drugih (dal beše od Acronisa ili od Paragona), on je prijavio grešku i nije hteo da radi nešto sa particijom, taj drugi je odradio ... i posle restarta je particija bila skroz zbrljana. Srećom, nije bilo važno pa sam eksperimentisao. Partition Magic sam koristio od kada sam ga prvi put video tj iz OS/2 vremena i nijednom mi nije omašio ... tj jeste jednom kada sam njim formatirao particiju kao NTFS a NT4 je nije prepoznao. Sada ga ne koristim pošto su odustali od njega pa ne podržava Vistu a čini mi se da ima i neke limite sa veličinom harda.
[ StORM48 @ 06.05.2008. 09:13 ] @
Ne bih se složio kolega. Da, zapravo, nisam precizirao da svaka aplikacija ove vrste ima otvoren put ka gubljenju podataka, s tim da neki (Partition Magic u ovom slučaju) izrazito "blistaju" u ovim tendencijama. Posao kojim se bavim je iziskivao vrlo česte akrobacije na particijama i Partition Magic prosto prednjači u gubljenju podataka. To ide do te mere, da ja prosto više ne verujem da je taj sotver uopšte sposoban da akciju izvede, a da ne pogubi podatke.
Statistika možda može da laže, ali je ovde naprosto ubedljiva. ![]() Kad više puta ponavljaš jednu operaciju, statistika postaje sve tačnija. Na stranu što imam i gomilu posrednih loših iskustava (kada kolege/prijatelji sami sebi zbrljaju particiju koristeći ovaj "magični" program). S druge strane, do sada, ni jedan (0!) problem sa Acronis-ovim alatima. Pozdrav [ gsimon @ 06.05.2008. 18:18 ] @
1000 % se slazem sa Storm-om...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|