[ mmix @ 08.05.2008. 23:12 ] @
Ok, pokusavam da provalim sta i kako, ali obicno su poruke ovog tipa od ljudi kojima to radi ok i koji ne dele mnogo kako ![]() Situacija je sledeca, treba da idem do Uzica na par nedelja i treba mi internet na laptopu a nemam konstantan pristup landline-u. Idealno resenje bi mi bio neki 3G pristup preko nekog mobilnog operatera jer mi je 1.5mb/s vise nego dovoljno (gprs sa druge strane mi je previse spor cak i punoj snazi od 56k). Posto sam zakleti korisnik prepaid usluga (narocito kod telekomunikacionih provajdera svih vrsta, da mogu i fiksni telefon bi placao prepaid) ne zelim da ulazim u visegodisnje dilove as operaterom gde oni meni daju opremu a onda me deru godinama hteo ja to ili ne i koristio ja to ili ne, i koliko sam video po sajtovima telenora i mt:s-a, jedino mt:s dozvoljava prepaid 3G uslugu. Ono sto meni nije jasno je sledece: 1. Treba mi PCMCIA 3G kartica pretpostavljam. Moze li se ta kartica naci u otvorenoj prodaji (klasicna trgovina, ja pare, meni kartica i kartica MOJA i ne dugujem nikom nista preko placenog), i da li ta 3G kartica mora da ispunjava neke specificne uslove ili su sve te kartice standardizovane i rade na mt:s mrezi? I koji je opseg cena te kartice kad nije vezana za podanicki ugovor? 2. Meni ne treba Mondo niti ikakve mt:s interne usluge, treba mi konkretan pristup svetu van operatera kao da sam na DSLu, znac web, terminal services, MSN, POP/SMTP. Da li ta 3G prepaid usluga to pokriva, sa obzirom na to da saobracaj ide sa laptopa? pretpostavljam da da, ali da proverim, ono sto se na sajtu prica u detalje je naravno vezano za postpaind internet naloge. 3. Na sajtu pise da se 3G usluga aktivira za 299din za 30 dana (sto je ok) i pise da se saobracaj tarifira po protoku kao za GPRS. Medjutim nigde na sajtu ne mogu da nadjem koja je cena po Mb za prepaid korisnike. Zna li neko koliko je? |