[ CONFIQ @ 18.10.2001. 20:57 ] @
Kako vi cistite komjuter (mislim unutrasnji deo)
ja uzmem usisivac i pocistim samo ono sto moze ali ipak ostane prasina na CPU i Hardware-rima!!!
jel treba svaki hardware da skinem i da ga ocistim lepo a da ne pricam kakva je prasina okolo CPU-a
znaci sta radite da bi ste ocistili unutrasnji deo kompjutera?

[Ovu poruku je menjao C0NF0RTY dana 18.10.2001 u 09:28 PM GMT]
[ Gojko Vujovic @ 18.10.2001. 21:17 ] @
A šta ti predstavlja to "svaki hardware"?
Misliš li na kartice ili... ??
[ CONFIQ @ 18.10.2001. 21:24 ] @
Hardware je ustvari kartica na AGP/PCI/ISA slotu
Znaci kartice
[ ph0boS @ 18.10.2001. 22:58 ] @

uzmes gumicu za brisanje i obrises kontakte ( od gore pa na dole :) ) ,
[ Daddy @ 19.10.2001. 11:54 ] @
Usisivac, mada mislim da bi najbolji bio kompresor :)
[ dr ZiDoo @ 19.10.2001. 16:17 ] @
Ma sta vi je u ves masinu. na 60 stepeni
Ali 10min pri kraju stavi omeksivaca.. brze ide protok podataka

Salim se, cak i ne pomisljam da to radim??? Jel to lose ?
[ U--G @ 19.10.2001. 16:24 ] @
Acetonom, javi kako je uspelo.
[ dominus @ 19.10.2001. 16:45 ] @
Najbolja je kombinacija cetkice (one za slikanje sa mekim dlakama ili one za tempere(ona je tvrdja)) i usisivacha ... znachi usisivach prati chetkicu , a ova chisti ....
[ torbica @ 19.10.2001. 17:33 ] @
Logo je prodavo KIT za ciscenje racunara, odusevio me mali usisivac sa cetkicom.... serviserska oprema nije ni skupo oko 40-tak maraka
[ ph0boS @ 19.10.2001. 19:39 ] @
Citat:
ph0boS je napisao:

uzmes gumicu za brisanje i obrises kontakte ( od gore pa na dole :) ) ,

ovo ti je najbolji nacin,uostalom to pise i u ozbljnijim knjigama da se tako ciste kontakti na karici...
[ Ivand @ 19.10.2001. 19:40 ] @
nebi vam preporucio usisivac za starije ploce
zbog jumpera , novije su uglavnom jumper-less
tako da nema bojazni !
[ Deep|Blue @ 19.10.2001. 23:47 ] @
Neki usisivaci mogu da se preokrenu i da izduvavaju vazduh, umesto da usisavaju. Cini mi se da bolje deluje neko usisivac, s tim sto se malo teze dise, a i moras biti spreman da hvatas kartice i jumpere po sobi (ovo samo za osobe koje poseduju industrijske usisivace )
[ nemesis @ 20.10.2001. 13:18 ] @
Citat:
C0NF0RTY je napisao:
znaci sta radite da bi ste ocistili unutrasnji deo kompjutera?

1. otvorish kucishte ...
2. uzmesh dobar kompresor i dooooobro izduvash kucishte ...
- obratish paznju da obavezno iduvash heatsink i fan :) ...
3. zatvorish kucishte ...

preporuchio bi produvavanje napajanja pod obavezno ... :)) ...

[ Daddy @ 22.10.2001. 08:51 ] @
Citat:
nemesis je napisao:1. otvorish kucishte ...
2. uzmesh dobar kompresor i dooooobro izduvash kucishte ...
- obratish paznju da obavezno iduvash heatsink i fan :) ...
3. zatvorish kucishte ...
preporuchio bi produvavanje napajanja pod obavezno ... :)) ...

E svaka cast nemesis, slazem se s tobom u potpunosti!!!
[ Shomi @ 28.10.2001. 17:06 ] @
ES bolest. Nije prosao ni dan od kada sam ovo procitao i morao sam da primenim. Iako samo malo i po povrsini usisavao, nesto se sjebalo i komp nije uopste hteo da se startuje.Samo zuji, ni u bios ne moze, ne emituje nikakvu sliku. Mislio sam da sam usisao neki dzamper,ali kada sam pokusao ono "za kraj" uspelo je. Sve ok.Hteo sam da ga zatvorim ali kada sam ga podigao opet je pao u komu. Posle nekoliko pokusaja sada ponovo radi u lezecem polozaju...
[ Dragoslav Krunić @ 28.10.2001. 17:32 ] @
Evo kako ja to radim:

uzmeš usisivač i na njega našrafiš samo crevo, znaši bez onih cevi. Zatim od kartona (ja sam koristio korice svezaka, onih sa mekim koricama) napraviš fišek sa špicem koji kasnije odsečeš makazama tako da ta rupica bude negde u prečniku nešto veća od 5mm dok je suprotni kraj fišeka (znači, onaj veliki otvor) širi od prečnika creva. Kada napraviš fišek, zalepi ga da se ne raspadne i to uradi i iznutra, znači sve slobodne krajeve fiksiraj. Uključi usisivač. Ako tvoj usisivač poseduje regulator vazduha, namesti ga na polovinu. Znači, usisava sa pola snage. Pola vazduha uvlači iz okoline. Uzmi četkicu, kao što je neko već pametno predložio, i počni da usisavaš. Takav fišek će se nakon nekoliko usisavanja pohabati osim ako nisi njegov usisni deo ojačao selotejpom da se ne krza.

Eto, napisao ja roman o čišćenju unutrašnjosti kućišta. ..
....+ jos kilo drugih funkc
[ impaque @ 06.11.2001. 00:24 ] @
danas sam bash namestio usisivach na izduvavanje i produvao kucjishte.. OBLAKCHINA PRASHINE%#! ono sa chetkicama batalite.. ovo je prava stvar :)
[ Daddy @ 12.11.2001. 07:02 ] @
Zaboravih!
Naravno to se radi na terasi!
[ risk @ 16.04.2007. 11:48 ] @
ponesem otvoreno kuciste na kompresor na benzinsku pumpu izduvam najvise oko procesora (posto mi je to jedini cooler koji vremenom od prasine krene za zuji i to je to.
[ JOJO847 @ 16.04.2007. 16:27 ] @
Pošto je već ova tema pomalo zastarjela datumom zatvoriti ćemo ju. S druge strane, nije zastarjela svojom idejom i smislom pa pošto imamo novu takvu temu svu raspravu ćemo nastaviti na http://www.elitesecurity.org/t211041-1#1290526 . Hvala!