[ Pharos @ 10.05.2008. 14:37 ] @
| Imam projekat u kome se nalazi preko 1.000 user kontrola.
Nemam dokumentaciju, a jezik nije srpski/engleski što mi dodatno otežava posao.
Potrebno mi je da izmenim kontrolu, da joj proširim funkcionalnost, ali ne znam koja je to kontrola u moru kontrola koje poseduje projekat.
Da li VS poseduje mogućnost da kad debug-ujem projekat, otvaram nove forme u aplikaciji, da mi on nekako prikaže koje user kontrole se tom prilikom instanciraju? |
[ mmix @ 10.05.2008. 20:25 ] @
winforms ili asp.net?
[ Pharos @ 11.05.2008. 10:19 ] @
winfoms
[ mmix @ 11.05.2008. 10:34 ] @
Pa mozes eventualno da probas sa profilerom i da vidis koji objekti se instanciraju, pa ako ti je namespace hijerarhija lepo organizovana mozes odokativno da vidis deo liste gde su ti kontrole (posto ta lista ume da bude poveca).
[ Shadowed @ 11.05.2008. 12:55 ] @
Pa, ne moze li samo videti cega sve ima u form.controls?
[ mmix @ 11.05.2008. 14:04 ] @
Nije bas jednostavno, narocito kod kompleksnih formi sa kontejnerima i pod kontejnerima i slicno, jedino da u formu ubacis recim poarce koda koje ce rekurzivno kroz sve kontrole i kontejnere izbaciti negde (recimo u debug stream) spisak tipova kontrola
[ Pharos @ 11.05.2008. 15:30 ] @
@Shadowed
Arhitektura sistema je veoma kompleksna. Postoji svega par base formi i u zavisnoti od tamo nekih parametara, sve forme se generišu u letu. Dobio sam zadatak da proširim funkcionalnost progrograma. Sve je dokumentovano, znam na kojoj formi šta treba da izmenim i sl. Problem je kada otvorim projekat u VS, tamo se ne nalazi ta forma koja meni treba, već brdo nekih user kontrola i par base formi. Treba mi 3 sata, ako ne i više, da dođem do user kontrole na kojoj je potrebno izvršiti izmene, što naravno nije prihvatljivo.
Kad startujem program, u par klika mišem dođem do forme koja mi treba, pa sam se pitao poseduje li VS mogućnost da mi prikaže šta se sve instancira kada koristim aplikaciju.
[ deerbeer @ 11.05.2008. 23:15 ] @
Citat:
@Pharos
Nemam dokumentaciju, a jezik nije srpski/engleski što mi dodatno otežava posao.
Ako je nemas postavljaj breakpointe u kodu i onda polako trace-uj i koristi dodatne debug prozore kao sto su "Call stack" koji ti omogucava da vidis pozive funkcija sa stack-a, instanciranje objekata i prozor "Modules" u kome pratis load-ovanje dodatnih dll-ova u programu ...
Da li je moguce da nemas nikakvu dokumentaciju a projekat ima 1000 kontrola ???
Srecno !!!
[ Pharos @ 21.05.2008. 10:43 ] @
@mmix
Gde se nalazi profiler? Kako da ga pokrenem?
Sa kojim verzijama VS-a dolazi?
[ mmix @ 21.05.2008. 22:56 ] @
Sad sam video, code profiler ide samo uz Team Systems edicije Developer i Team Suite, nemaju cak ni sve Team System edicije taj profiler.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.