[ Majstor_Pućko @ 10.05.2008. 19:18 ] @
Znaci zadatak je jasan interesuje me da li je moguce da pod linux OS-om program pisan u javi izvrsi neku shell komandu recimo "ls" za listanje fajlova? I ako je to moguce da li bi neko mogao da me uputi kako to da napisem? Ja sam java pocetnik, i pronasao sam java kod na internetu koji navodno radi to, ali ima neka greska, koju dobijem kada ubacim tu klasu u eclipse. Pretrazivao sam forum ali nista vezano za ovo nisam nasao. Pa ako ima nako voljan da pomogne i objasni... Ovo je kod koji sam nasao: Code: import java.io.BufferedReader; import java.io.IOException; import java.io.InputStreamReader; public class test { public static void main(String[] args) { String lsString = null; Process process = null; try { process = Runtime.getRuntime().exec(”ls”); BufferedReader bufferedReader = new BufferedReader(new InputStreamReader(process.getInputStream())); while ((lsString = bufferedReader.readLine()) != null) { System.out.println(lsString); } try { process.waitFor(); } catch (InterruptedException e) { e.printStackTrace(); } } catch (IOException e) { e.printStackTrace(); } } } // end test.java Ja se unapred zahvaljaujem. Pozzz. [Ovu poruku je menjao Majstor_Pućko dana 10.05.2008. u 20:30 GMT+1] |