|
[ Bloodbath @ 12.05.2008. 18:58 ] @
| Danas ukljucim komp i vidim da mi ne cita drugi hdd (Maxtor 250gb)
prolazi boot normalno, ali ne prikazuje mi hard u Win-u, prikazuje mi ga u device manger-u, evo slike:
http://img399.imageshack.us/img399/1383/njtfhm5.gif
skinuo sam PowerMax da ga testiram, ali me neshto zeza flopi :(
kacio sam hard na drugi komp, isto ne chita u win, u biosu je sve ok
Heelp :)
|
[ Flash411 @ 12.05.2008. 19:25 ] @
Probaj pogledati kako ti prikazuje u disk managementu.
Start - run - utipkaj diskmgmt.msc <enter>
Mozes i sliku okaciti ovdje.
Jel se desilo sta cudno danas prije paljenja?
Instalacija novih programa,reinstalacija windowsa,gasenje
na dugme,nestanak struje i sl. ?
[ Bloodbath @ 12.05.2008. 19:54 ] @
prosao mi je quick test u powermax-u, mrzelo me je da radim advanced,
a u disk management sam bash malo pre pogledao i unallocated je, na njemu mi je jedno 100gb koji su mi jako bitni, ostalno mi ni ne treba
http://img411.imageshack.us/img411/9099/njtf2so1.gif
fuck :( da li mogu nekako da mu vratim particije bezbolno?
da skinem partition recovery? ili ima neshto bolje?
[ gsimon @ 12.05.2008. 21:48 ] @
obrisala se particija , ocigledno....
disk je bio dynamic....
ako hoces da rizikujes pokusaj sam
sa tako nekim programom tipa tog recovery....
[ Bloodbath @ 13.05.2008. 14:10 ] @
hvala na odgovorima :) jeste bio dynamic izgleda, bar tako pishe sada za unallocated.
anyway, imam problem sada sa prvim hdd-om. taman pustim da mi partition recovery odradi scan za ovaj drugi hdd
i restartuje mi se komp. sledeca dva puta dobio sam bluescreen s greskom "win32k.sys"
posle ta 3 pucanja nije hteo da mi se digne win, ni iz safe mode-a, zapucavao mi je uvek na "mup.sys"
ostavim komp i posle 10-ak mins. ukljucim, i prodje normalno. onda shvatim da je bolje da ne radim
partition recovery odmah jer mi se komp raspada i uzmem da radim scan za file recovery..i tako je i tu zabadao,
restart ili mi jednostavno odradi ceo scan ali ne mogu nista da uradim zabodu mi se svi prozori, nestane taskbar bla bla
ischekiram sa powermaxom prvi hdd i kaze mi na quick test-u da uradim advanced, a na advanced mi izbaci neku gresku
koju ne mogu nigde da nadjem sta znaci, "ca68d770", drugi hdd je Maxtor 40gb, onaj slim beda :)
sledeci pokusaj posle 10-ak h, tj. malo pre, kad sam se popeo u win, zaledio se skroz i nisam mogao nista da uradim.
restart i sad je kao ok... sad cu da uradim scan disc obichan za prvi hdd, prosao je 30 restarta a nije se palio scandisc
Izvinjavam se na ovako dugachkom postu,
unapred hvala
[ Bloodbath @ 13.05.2008. 16:28 ] @
skinuo sam .iso i napravio boot disk za recovery console
radio sam chkdsk i sve je ok, nashao je par greshaka i ispravio, nisam imao potrebu
za chkdsk /r (valjda :))
[ Binary Mind @ 13.05.2008. 19:17 ] @
Eh ti dinamicki diskovi  Dosta ljudi, vise iz neznanja, kada dodaje nov hard, kad ga inicijalizuju, prave dinamicke jedinice. Kada puknu ume da zaboli glava pogotovu ako su podaci bitni.
[ Bloodbath @ 14.05.2008. 04:11 ] @
bekapovao sam sve na drugom kompu... moj je totalno poludeo, 40 puta sam pokusavao, odradim ceo scan (nekih sat i po vremena, ako ne i jace)
i komp mi se restartuje kad krenem da bekapujem. poludeo sam, rrrrrrrr, vec nekih 2 meseca mi se tako odjednom restartuje...
ploca mi je natrpana samo tako, 3 modula rama (2xkingston, 1pqi), firewire, tv karta, 2 hdd-a, 2cd-roma itddddd... do pre par dana sam
koristio adsl usb modem pa sam uzeo wi-fi ruter i malo mi je usporio komp, mrezna mi je integrisana (asus a7n8x-x)...
dunno...jache napajanje? hm
[ gsimon @ 14.05.2008. 07:32 ] @
bolje obrati najpre paznju na prvi hard 40gb
6E040...
ovi diskovi su jako problematicni ???
mozda je on poceo da otkazuje ....
[ Binary Mind @ 14.05.2008. 20:21 ] @
Mozda bi posle backup-a format C: i clean install bio od pomoci? Sta ti mislis o toj opciji Bloodbath?  Ja to onako prijateljski 
[ Bloodbath @ 14.05.2008. 23:40 ] @
Pa ono, to cu prvo da uradim. Btw, stigao sam do 25 dvd-a woohoo, josh samo toliko imam da srezhem :D
Znaci koje patjenje je bekapovati 200 i neshto gigaaaaa, smor.
Da...muzika mi je pukla nazhalost, ali dobro je da nije neshto shto mi treba. Mada sam imao i neke stvari do kojih cu tesko ponovo doci, damn
[ Bloodbath @ 15.05.2008. 19:58 ] @
Sad sam izvukao iz jednog cd-roma napajanje i nakacio unimer, bez njega mi varira 4,95 - 5.02V a kad prikacim napajanje za 2. cd-rom
varira 4,90 - 4.84V i to josh bez jednog hdd-a, znaci kad mi rade samo rezac i jedan hdd... na komp su josh nakacheni firewire, tv karta,
3 modula memorije itd.... napajanje je 350W, staro jedno 4 godine
probacu da li ce mi restartovati komp i bez tog jednog cd-roma pa cemo videti
[ Binary Mind @ 16.05.2008. 21:35 ] @
Sve su to prihvatljivi naponi. Ponekad se desi da su naponi na napajanju kompletno svi u redu ali napajanje sve jedno sprzi neku komponentu  Skoro mi se to desilo 
[ Bloodbath @ 19.05.2008. 03:27 ] @
Izvadio sam PQI modul, sad ne restartuje.....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|