[ MarkoBalkan @ 12.05.2008. 20:57 ] @
radim biblioteku kao što sam prije rekao vezano uz baze podataka. mogučnost spajanja različitih baza preko te biblioteke bez stalnog kucanja stringova, konekcija itd.. također ubacio sam i storne procedure. problem je nastao kod procedura. Public Shared Sub ExecuteNonQuery(ovdje su definirani svi parametri) -> ovo je ime podprograma za storne procedure definirana je konekcij, ovisno šta korisnik stavi, command sadrži proceduru i konekciju, proceduru zadaje korisnik. također sadrži parametar. cmmandtype je naravno storna procedura. p=command.parameters -> sadrži parametar, type, size korisnik ova tri unosi prema želji p.value=vrijednost konekcija.open() command.ExecuteNonQuery() konekcija.close() problem nastaje ovo se poziva -> data.ExecuteNonQuery(parametri) e sad ako imam stronu proceduru koja ima recimo 3 parametra onda kod izgleda ovako data.ExecuteNonQuery("ime_storne","ime_parametra1","vrijednost", tip, veličina) data.ExecuteNonQuery("ime_storne","ime_parametra2","vrijednost", tip, veličina) data.ExecuteNonQuery("ime_storne","ime_parametra3","vrijednost", tip, veličina) nakon svakog pozivanja program se vrati u dll i pokušava izvršiti konekcija.open() command.ExecuteNonQuery() konekcija.close() međutim kako napraviti da pozovemo ExecuteNonQuery od parametra1 vrati se u dll file sve se izvrši osim konekcija.open() command.ExecuteNonQuery() konekcija.close() onda pozovemo ExecuteNonQuery od parametra2, vrati se u dll, sve se izvrši osim konekcija.open() command.ExecuteNonQuery() konekcija.close() tako i za treći. jer odma nisam vodio računa, pa je on meni jedan parametar gledao kao upis. jer kad imamo stornu proceduru prvo imamo definirane vrijednosti, parametere i ostalo i na kraju ide izvršenje. ovdje se radi o upisu u bazu. storna procedura je kreirana sa tri parametra, a baza je mysql 5.1, ali ne bitno. pa ako netko ima ideju kako bi ovo riješio. |