[ Uzun @ 13.05.2008. 00:20 ] @
Danas sam kupio kamericu CANYON CNR-WCAM413. Gledao sam sajtove, birao i na kraju mi se ucinilo da je ovo optimalan izbor, sto se tice odnosa cena/kvalitet. Uostalom sami vlasnici su je hvalili.
Nazalost, kod mene nece da radi . Prvo mi se pojavila slika bez tona, vise puta sam instalirao i deinstalirao drajvere, cackao sve opcije, ali nista, nestala je i slika.
U malom uputstvu koje se dobija uz kamericu pise : "Za vise informacija pogledajte kompletno uputstvo." Tog uputstva nema na internetu, cak ni na zvanicnom sajtu komapanije ???
Sta da radim, da li neko ima ovu kameru i moze li da mi objasni kako se poesava. Nameravao sam da je koristim za skype.
Hvala unapred.
[ sinabl @ 11.06.2008. 22:30 ] @
Pazi, imas WEB kamera koje nemaju integrisan mikrofon! Zato provjeri! Ne znam sad tacno za taj model ali ja imam neku Genius i moram koristiti externi mikrofon...
[ Djetvan @ 19.06.2008. 11:52 ] @
@UZUN. Takođe imam web kamericu canyon. Radi besprekorno od samog početka. Pominjete neke drajvere pa mi nije jasno šta će vam to.Računar je prepoznao kameru čim ste dobili sliku i ništa više nije trebalo poodešavati. Problem sa tonom nije bio zbog kamere nego zbog mikrofona, njega treba podesiti. A kameru i mikrofon na SKYPE-u vrlo jednostavno možete podesiti : Tools > Options > Audio settings i Video settings. Uslov da kamera radi jeste uključen mikrofon. Čim je kamera radila znači da je računar prepoznao da je mikrofon uključen, samo ga treba podesiti.