[ ultraKeen @ 13.05.2008. 11:57 ] @
Hocu da kupim deo za comp za koga ovde u Srbiji postoji uvozniik na veliko, *****, a ne mogu nikako do njega... :(((

Radi se o Gigabyte napajanju Odin GT-800W odnosno GE-S800A-D1 (valda, stono kazu, "fabricka oznaka"). Pouzdano znam je u martu ove godine, a verovatno i ranije, tog modela bilo u Beogradu, ljudi su ga kupovali - a sada ga nema, sada svi prodaju samo Pro verziju koja _nema_ softver za kontrolu napajanja, sto je i _jedini_ razlog zasto hocu bas to napajanje i ni jedno drugo!

Bio sam u ********-u licno, i tamo lepo u staklenoj vitrini stoji Pro verzija, ali na pitanje da li ce biti i GT verzije, odgovor je naravno "neznamo, nazovite za par dana", sa dopunom da i od onoga sto naruce stize im samo 80%, a ne znaju da li ce uopste biti naruceno ... Cak sam saznao da ga vise uopste nemaju ni u spisku robe u svojoj bazi, dakle ne stoji 0/nula komada na lageru vec ga jednostavno nema, ne postoji!

Bio sam i po hrvatskim sajtovima, al' ga nema cak ni tamo, cak se ljudi iz rodne nam Croatie takodje zale po forumima da ne mogu da ga kupe. (O crnoj gori i bosni ne vredi ni pomisljati!) Najblize sto sam nasao je bila Madjarska, ali je kupovina preko neta odande "malo" komlikovana jer slabo ko ovde govori madjarstinu, ko ce da ispopunjava sve one grdne formulare...

Bio sam i na svim ostali sajtovima tipa eBay-a i tamo toga koliko volite; na engleskom eBay-u u jednoj radnji danas ih bilo 31 komad na skladistu...

I sad' kontam sta je razlog tome?

Zakljucio sam sledece: mala je verovatnoca da nas Srbe nesto jos uvek mrze pa iz inata nece da salju vrhunsku robu u ove krajeve, vise ce biti ona domaca varijanta da neko nas odavde, onaj ko narucuje robu, jednostavno pojma nema sta narucuje, da mozda misli da je ono "Pro" jace od onog "GT", tj. da se uopste ne upusta u detalje robe koju narucuje i prodaje...

Doticno napajanje vijam vec evo dve nedelje i sad' eto moram da ga nabavljam iz belog sveta a ovde na par kilometara imam generalnog uvoznika... tuzno... jako tuzno... Da je srece da me na kolenima zamole da sacekam par dana i da obecaju da ce ga roditi ako treba, ono jok: samo mrzovoljno odgovore "nema" i nece ga biti do daljnjeg a ti, mili moj kupac, idi pa kupi nesto drugo... i nemoj mnogo da zanovetas... sta ti znas sta valja, valda mi znamo bolje koji stim radimo...

[Ovu poruku je menjao Nenad Vranjanac dana 13.05.2008. u 14:36 GMT+1]
[ Nenad Vranjanac @ 13.05.2008. 13:50 ] @
koliko sam ja imao prilike da vidim, poslednjih dana je izbor na trzistu bas slab, zasto -ne znam. videcemo sta ce dalje biti.

problem je sto su 99.9% napajanja u srbiji najgori moguci kinezi. prodavcima se ne isplati da zarad onih 0.1 uvoze egzoticnu i skupu robu i rizikuju da je ne prodaju ili da cena 6x padne dok naidje kupac. kao trziste nismo zahvalni za "izbirace", to nije nikakva novina.
[ Binary Mind @ 13.05.2008. 19:27 ] @
@Nenad

Sad but true Sta se sve ne uvozi u ovoj nasoj Srbiji a i sa tim krshem se pilicari. Egzotiku stvarno trenutno nije isplativo uvoziti.
[ ultraKeen @ 13.05.2008. 20:59 ] @
Ako bi gledali cene, to uopste nije egzotika jer je razlika izmedju Pro i GT verzije daj boze 10 evra... :(

O tome se upravo i radi: za vrlo malu, zanemarivu razliku u ceni se dobije nesto sto trenutno nema ni jedno napajanje koliko ja znam: softversku kontrolu! I to koliko sam gledao, vrlo dubinski i detaljno odradjenu...
[ Binary Mind @ 14.05.2008. 20:10 ] @
Pa nadji ga onda ovde ako nije egzotika. Verovatno je popularno u svetu i dok Srbija stigne na red ne ostane ni jedno
[ ultraKeen @ 15.05.2008. 06:59 ] @
I ja mislim da je to u pitanju: kurentnost... Ali u moju novu mashinu nece uci ni jedno drugo napajanje sem toga koga sam nameracio - sa sotvreskom kontrolom
[ ultraKeen @ 19.05.2008. 07:26 ] @
Narucio sam napajanje iz GB, jedva pristali da salju ovamo, zamalo da je moralo iz Australije... :(
[ anon157690 @ 19.05.2008. 22:28 ] @
Ajde daj neki link sa opisom ili tako nešto za to famozno JKS napajanje, sad sam se zainteresovao :)

Nema veze, našao sam, ma to je samo za frikove što neznaju šta će s lovom, batali to, kupi nešto normalno... :))))))))
[ ultraKeen @ 20.05.2008. 04:53 ] @
Ako si ne tehnicko lice, sasvim te razumem; ako jesi - i onda te razumem...
Pokusaj i ti da razumes druge.

http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3046
[ ultraKeen @ 04.06.2008. 12:35 ] @
Evo, danas je konacno izgleda stiglo napajanje iz GB, nisam ga jos overio okom, ali nema sta drugo da bude...

Dakle trebalo je oko 3 nedelje da se desi nesto sto je moglo da se desi za sat vremena recimo, da je napajanja bilo u nasim prodavnicama. Cena svega: 155 evra + 280 din na ruke postaru, sto je 5-10 evra skuplje nego ovde koliko mu bila cena...