[ dzeri72 @ 13.05.2008. 22:27 ] @
| Pozdra svima.
Evo ovako cu da pocnem.
Pre dva dana sam hteo da formatiram Kom zbog jednih mali problemcica.
Medzutim kad ubacim instalacioni boot xp cd-e postupak ide i onda me win upozorava da na mom komp-u ne prepoznaje disk (hdd) iako Bios ga vidi, a i ako izvadim Instalacioni Boot Cd, ucitava se win xp i mogu raditi normalno.
Medzutim muci me resenje ovog problema zasto ga boot cd ne vidi u pocetka prije formatiranja.
Radise o HDD Maxtor 160GB Sata.
Pozdrav i unapred hvala. |
[ bluebird @ 14.05.2008. 06:36 ] @
Da li si instalirao drivere za SATA disk, jer ga XP ne prepoznaje
Drivere imas na CD od maticne ploce
[ JOJO847 @ 14.05.2008. 09:07 ] @
Koja je ploca, koje windowse instaliras?
[ dzeri72 @ 14.05.2008. 09:09 ] @
oK.
Imam Drajvere. I instalirat cu ih.
Medzutim kad ga formatiram onda oni se izbrisu.
I kad udzem sa boot cd da ga formatiram XP Boot cd ga ne prepoznaje, kako da ne postoji disk.
Pozdrav.
[ bluebird @ 14.05.2008. 09:59 ] @
Prvo, podesi da ti se windows podize sa CD-a u BIOSU-u
Nakon sto se pokrene instalacija pogledaj u dojem dijelu ekrana u kojem ti instalacija govori sta radi i kada se pojavi "'pressF6 if you need to install SCSI/RAID controler' " stisni F6 i nakon određene procedure će ti se pojaviti poruka koja ti kaze da instaliras drivere za SATA kontroler, onda ubaci disketu na koju si prethodno prebacio drivere za SATA kontroler ( zato ti XP ne prepoznaje HDD, jer nema podrsku za ovaj kontroler), koji se nalazi na CD od maticne ploce (Samo pazi da na disketi .inf fajlovi budu direkt, nista u folderima) i nakon instalacije SATA kontrolera ce sve da tece glatko
P.S. Ne znam koja ti je ploca, neke imaju boot CD sa kojeg direktno instaliraju drivere za SATA kontroler
[ Binary Mind @ 14.05.2008. 19:40 ] @
@pokretac teme
Evo linka koji moze biti od pomoci u smislu da vidish postupak, ali stvarno treba da znamo o kojoj ploci se radi:
http://www.elitesecurity.org/t...-Instalacija-Win-SCSI-adapters
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.