[ dempl_smc @ 14.05.2008. 03:39 ] @
| Ok, ovo je vec malo previse.
Jednog dana sam upalio projekat na kome radim vec mesec dana ( nista nisam dirao ) i dobio sam ovu brljotinu.
Sigurno je da ne treba da radim Add to project za AnsiString klasu...
Jel' zna neko kako da se ovo sredi? Vec sam iza deadlina, i ovo mi dodje kao Marfi ...
Poz. |
[ X Files @ 14.05.2008. 07:19 ] @
Potrebno je ipak više detalja.
Moralo je nešto da prethodi svemu tome...slučajno ili ne.
1.
Recimo,
#include <dstring.h>
... ne treba da ide u projekat, ako ga koji slučajem imaš.
2.
Prekontroliši strukturu zaglavlja Unita koje kreira IDE, tj, da negde nisi izgubio "include VCL", pragme, hdrstop i sl
3.
Obriši sve OBJ, TDS, DSK fajlove... i probaj build
4.
Pokusaj da napravis NOV projekat (BPR) dodavanjem postojecih Unita. Mozda je greska u BPR datoteci
5.
Pokušaj da na kopiji skidaš jednu po jednu formu/unit if projekta dok sve ne proradi
6. itd...
[ dempl_smc @ 14.05.2008. 12:16 ] @
X files, hvala na sugestijama.
Verujem da je ovo cisto bug C++ Builder-a , zato sto ja u principu ne cackam po opcijama ( if ain't broken, don't fix it :) ) Ovakve stvari mi se nikad nisu desavale dok sam koristio Kdevelop , ili SlickEdit + Qt + Gcc .
I dalje bi se drzao toga , da klijent nije insistirao na jako fancy interfejsu :) .
Ovo sto si predlozio sam manje-vishe pokusao, mada ne ovako sistematski, kao sto si predlozio.
Pokusacu sad sve odjednom .
Spomenuo si detalje. Reci mi sta ti sta bi ti otprilike trebalo da post-ujem , poshto , zbog velicine , ne mogu bash da okacim ceo projekat :) .
Poz.
[ X Files @ 14.05.2008. 12:47 ] @
Koju verziju BCB koristis i da li si primenio update-ove?
Da li je to jedini 'Unresolved external' koju si dobio ili ima jos?
Ima li negde da se pominje samo String u tvom kodu (ne AnsiString), ili include-ovi (string.h, dstring.h) koji mogu da naprave konflikt ?
Postoje li neki pozivi funkcija koji mogu biti i od Win32 i od AnsiString-a?
Po meni radi se o nekom konfliktu tipova/funkcija koji postoje, treba otkriti sta zbunjuje taj AnsiString...
U principu ne bih znao sta da posaljes od koda jer je greska u linkovanju (a ne u kompajliranju), koji uglavnom pruzi jako malo detalja, tipa: greska je u AnsiString::~AnsiString in MainUnit.obj.
[ dempl_smc @ 15.05.2008. 01:00 ] @
Linker izbacuje ravno 122 greske . Sve su tog tipa.
Ili se zali da nema referencu na std::list::clear() ili na TObject::~TObject itd ..
Maaa C++ Builder je poludeo :) ... ce da ide backup + format + reinstall .
Radu sa server aplikacijama je mnogo manje frustrirajuc jer ne moras da se vezujes za neki IDE . Posle ovog, ne prihvatam ni jedan posao koji trazi fancy interfejse , ako ne moze wxWidgets ili Swing , onda nema posla. Evo , ovako nesto mi se nikad nije desilo na laptopu ( koji radi pod Ubuntu-om ) .
Samo pod Xp-om i IDE-ima koji rade po njim .
Ono sto je sigurno jeste da C++ Builder i Delphi ne mogu da zavrse posao .
Hvala ti za sugestije,
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.