[ GladiatorYU @ 14.05.2008. 13:11 ] @
| Od juče imam problem sa kompjuterom koji se ogleda u tome da se na ekranu pojavljuju nekakvi hijeroglifi. Pokušao sam sa zamenom grafičke, vađenjem i vraćanjem memorija ( tri modula ), promenom napajanja, međutim bez uspeha, tako da mi jedino preostaje da se obratim na ovu adresu. Inače Windows se podizao samo do welcome screena, i nakon dva-tri treptanja ekrana, komp je odlazio u standby. Uspevao je da se podigne u safe modu, ali je tu sa slikom bilo još gore. Jutros je uspeo da potpuno podigne windows, ali to nije bilo ništa naročito. Kao ilustraciju, prilažem slike. Unapred hvala. |
[ Boobec @ 14.05.2008. 13:44 ] @
Ok,
jel si probao da pokrenes BIOS, (pitam cisto da znam da li se i tad desava isto).
Davno sam imao isti problem, koliko se secam mislim da je bio problem u monitoru (cabl)-nakaci drugi pa vidi sta se desava.
Ako se setim tacno sta je bilo javicu...ali probaj za sad ovo.
POZDRAV
[ GladiatorYU @ 14.05.2008. 16:57 ] @
Kad se uđe u BIOS takvih anomalija nema.
[ Flash411 @ 14.05.2008. 17:01 ] @
Jesi probao svoj monitor na drugom racunalu?
Jesi probao drugi monitor na svom racunalu?
Ako nisi,probaj i jedno i drugo,da iskljucimo monitor
kao problematicnu kariku. Ako mozes/vidis,
deinstaliraj graficke drivere i pogledaj kako se ponasa
nakon toga.
[ GladiatorYU @ 14.05.2008. 17:13 ] @
Nisam probao drugi monitor, ali sada idem na posao pa ću tamo a to se sve dešava na sveže instalirani Windows bez ikakvih drivera. čak je apsolutno nemoguće raditi bilo šta na kompu jer kad se klikne mišem monitor trepće i dolazi do blokade rada.
[ Kix @ 14.05.2008. 21:33 ] @
Kao sto Flash411 rece pokusaj zamenu racunar-monitor a mogao bi i da probas linux live CD recimo knoppix ili bilo koji drugi.
[ GladiatorYU @ 15.05.2008. 09:31 ] @
Monitor sam probao sinoć i isključujem ga jer je ista situacija i na drugom, a XPLive sam probao još prekjuče i takođe je situacija bila ista.
[ StaX @ 15.05.2008. 09:52 ] @
Ostaje da je problem do ploce
[ aikidomaster @ 15.05.2008. 11:21 ] @
Da li si probao sa zamenom Procesora !!!
Znam da hoce tako nesto da se desava ako se zabezza Procesor .
U tom slucaju
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.