[ zeca015 @ 17.05.2008. 09:10 ] @
Zbog velikog broja sajtova koje hostujem i nepotrebnog zakupljivanja gb i gb prostora kod raznih provajdera odlucio sam da zakupim neki server za svoje klijente. Ne bih vise da klijentima kupujem veliki hosting (npr 1gb) a potrebno mi je svega 20-30 do 50 mb. Svaki put me kosta u proseku 30-40 eura po nalogu. Najvise hostujem kod jednog provajdera (30) i to me kosta oko 1000eura godisnje. Tih 30 poslovnih sajtova koriste maksimalno 5 gb prostora i ne vise od 100gb protoka mesecno. Razlog je u smanjenju troskova i zbog lakse administracije. Elem da ne duzim, zanima me koje je dobro resenje za mene. Naleteo sam na Hostgator koji ima solidnu ponudu. Mislio sam da uzmem swamp paket ( 1000gb prostora, neogranicen bw 12usd/mesec) ili najmanji resseler paket (24gb p, 250 gb bw, 24 usd/mesec). Razlika u ceni je jer na hosting mogu da imam neogranicen broj domena ali jedan cpanel, a na resseleru svaki domen moze da ima svoj cpanel. Koje je resenje bolje od ova dva? U svakom slucaju, zanima me jel neko ima iskustva sa njima i ako moze da mi preporuci neko slicno resenje. Znaci, cpanel je obavezan, najmanje 20-30gb protoka i 100gb bw. Hvala unapred |