1. Imas odgovarajuceg klijenta na istom sajtu odakle si skinuo Oracle XE. Zove se OracleXEClient. - Mislim da ga i oni preporucuju. Nemam drugo opravdanja za ovo. Za povezivanje iz .NET-a koristi System.Data.OracleClient namespace. Nemoj Oledb, mnoooogo je sporiji
2. Na oraklovom sajtu, tamo gde je i XE
3. Klasican MSI. Otvoris exe ili msi i klikces next. Nema mnogo filozofije. Zatim bi trebalo da u fajlu (orptilike) c:\oraclexe\network\ADMIN\tnsnames.ora dodas konekciju ka svom racunaru.
Trebalo bi da izgleda ovako:
Code:
Database_Alias =
(DESCRIPTION =
(ADDRESS_LIST =
(ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = naziv_racunara_na_kome_je_xe_instaliran)(PORT = 1521))
)
(CONNECT_DATA =
(SERVICE_NAME = naziv_racunara_na_kome_je_xe_instaliran)
)
)
Code:
ConnectionString="Data Source=Database_Alias;User ID=dbuser;Password=dbpass;Unicode=True"
Nadam se da sam ti pomogao bar malo da ti pomognem. Ja sam imao sledeci problem: na radnoj stanici je bio instaliran klijent ka Oracle Client 10, a ja sam dodao OracleXE Server. Vise nisam mogao da pristupim ni jednom drugom udaljenom serveru, a lokalni XE je radio bez problema. Nisam uspeo da pronadjem u cemu je bio problem, ali ti nagovestavam sta bi moglo da te snadje.
Javi ako budes nasao resenje za ovo poslednje.