Citat:
Nece robot zbog serijalizacije i deserijalizacije (bilo xml, bilo binarne) dici ruku na tebe. Duze vreme koristim te tehnike u jednoj zelezari gde je preciznost jako bitna, a nismo imali nikakve probleme. I ne naziru se, cenim.
Bila je to samo sala ... a i pomenuo sam da su sanse veoma male da nastane neka greska.
Kod binarne serijalizacije sigurno se nece desiti ..dok kod xml bas i nisam 100% siguran
Jednom sam radio program koji je upisivao nesto u xml fajl i imao sam vrlo neprijatan bug
Parsiranje datuma iz XML fajla nije prolazilo iz nekog razloga jer su neki korisnici imali razlicit regional settings na windows-u
Zasto je tako bilo ..ne pitajte me ...
Citat:
I redzistri i xml fajl su u principu otvoreni, citljivi su (naravno da zavisi koliko zelis da komplikujes), a binarnom serijalizacijom bi se osigurao da korisnik ne moze da procita sta tu pise.
Registry jeste citljiv ali ako nadjes granu u kojoj aplikacija upisuje setovanja ..
Obican korisnik ima privilegije da izmeni neki xml txt fajl u app direktorijumu dok za registry mozda i nema
(sve zavisi koja je grana u pitanju HKEY_CLASSES_ROOT,HKEY_LOCAL_MACHINE,HKEY_CURRENT_USER itd ... )
@Seme
Bilo kako bilo da ne duzimo pricu ostaje na tebi da izaberes sta ti vise "lezi" jer sve varijante dolaze u obzir ...
[Ovu poruku je menjao deerbeer dana 20.05.2008. u 12:44 GMT+1]