[ Wizard4U @ 19.05.2008. 14:55 ] @
Oblikovao sam tekst koji će se ispisati, ali sad ne znam kako da zamijenim "č" koji mi se neće ispisati iz baze sa "č", jer to je znak za "č". Znači ispis mi radi normalno ali mi neće ispisati "č", i ako upišem u bazu "č" onda mi ispiše "č", probao sam prema prethodnim postovima(echo str_replace("č", trim($text2))."č";)da zamijenim tj. da mi se pri ispisu "č" zamijeni sa "č", ali bez uspjeha. Evo, pokazao sam da znam i kužim o čemu se radi ali ne znam kako da napravim. kod: Code: <? include 'konekcija/konekcija.php'; $upit="SELECT * FROM aktualno"; $rezultat=mysql_query($upit); while($red=mysql_fetch_array($rezultat)){ $text2 = $red['naslov']; $text = $red['aktualno_ukratko']; $text3 = $red['datum']; echo "<center><b><font face=\"Arial\"color=\"#021E11\"size=\"2\">$text2</font></b></center>"; echo $text; echo '<font face=\"Arial\"color=\"#000000\"size=\"2\"><b> <a href="index.php">Opširnije</a> | </font>'; echo $text3; echo '<hr width="100%" size="1" color="#043920"></b>'; ; } mysql_close(); ?> Nravno, ako pokušam zamijeniti npr. "a" sa "x" , radi normalno. Ali "č me muči". [Ovu poruku je menjao Wizard4U dana 19.05.2008. u 19:29 GMT+1] |