[ Wizard4U @ 20.05.2008. 00:58 ] @
Sljedeća je situacija:

Na "index.php" imam sa lijeve strane aktualno koje stoji cijelo vrijeme tamo a sredina se mijenja prema switch metodi koja kod mene izgleda:
Code:

<?php 
error_reporting(0);  
switch($_GET['str']){ 
 case 'o_nama': 
include 'dijelovi/o_nama.php'; 
break; 
case 'kontakt': 
include 'dijelovi/kontakt.php';
break; 
case 'aktualno': 
include 'dijelovi/aktualno.php?id='.$red['id'].'>'; 
break; 
case '': 
include 'dijelovi/pocetna.php'; 

break; 

?>

Problem je kod "case 'aktualno'.
Znači, rekao sam da su sa lijeve strane aktualno poruke koja svaka ispod sebe ima link na opširnije ( a link je : index.php?str=aktualno) i kad kliknemo na to trebalo bi se uključiti "case 'aktualno' , a to znači da prema "id-u" bi ispisalo na sredini opširnije o toj poruci.

aktualno.php:
Code:

<? include '../konekcija/konekcija.php'; ?>
<table width="716" height="30" border="0" align="left" cellpadding="0" cellspacing="0">
     <tr>
       <td><? 
       if(isset($_GET['id'])){
    $id=$_GET['id'];
}
else{
    echo "Niste oadabrali niti jednu poruku koju bi htjeli opširnije pročitati!";
}
$upit="SELECT * FROM aktualno";
$rezultat=mysql_query($upit);
while($red=mysql_fetch_array($rezultat)){

$text = $red['naslov'];
    $text2 = $red['aktualno'];
    $text3 = $red['datum'];

echo "<br><br><center><b><font face=\"Times New Roman\"color=\"#021E11\"size=\"4\">$text&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</font></b></center>";

echo str_replace("\n", "</p>\n<p>", trim("<br><br><left><font face=\"Arial\"color=\"#021E11\"size=\"3\">$text2</font></left>")) ;

echo "<br><br><center><b><font face=\"Arial\"color=\"#021E11\"size=\"2\">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;$text3</font></b></center>";

echo '<hr width="100%" size="1" color="#043920"></b>';

;

}

mysql_close();
?></td>
     </tr>
   </table>

I naravno meni na sredini ostane prazno. "aktualno.php" kad učitam direktno radi normalno, ali tu ne znam stvarno zašto neće da radi i zato molim za Vašu pomoč. Možda Vi imate bolje rješenje od mojega.
[ feroc1ty @ 20.05.2008. 04:20 ] @
Sad da ne testiram ali mislim da je ne moguce includovati ?id='.$red['id'].'

ja mislim da ti je najbolje da pravis ovakve linkove index.php?str=aktualno&id=$red["id"] a da includujes samo actuelno.php i onda kao tamo sto si uradio hvatas $_GET["id"] i pomocu njega ispisujes podatke..

Koliko sam video Dole u aktuelno.php nisi stavio da izvlaci podatke iz baze uz pomoc tog id-a
Code:
 $upit="SELECT * FROM aktualno"; 
zar ne treba
Code:
$upit="SELECT * FROM aktuelno WHERE id=$id"; 

i zbog sigurnosti stavi mysql_real_escape_string ili ako ti je taj id samo brojevi stavi da bude int.
[ Wizard4U @ 20.05.2008. 08:12 ] @
Ispravio to, ali ni sad neće. Neznam zbog čega mi neće ispisati. Očito bi trebao na neki drugi način, ali ne znam koji!?
[ Nemke_BG @ 20.05.2008. 09:44 ] @
probaj da umesto

Code:
'.$red['id'].'

stavis

Code:
'.$red["id"].'
[ Wizard4U @ 20.05.2008. 10:13 ] @
Nije ni tako.
[ kazil @ 20.05.2008. 10:54 ] @
Dude, ae vidi u index.php pre onog switch-a imas li uopste definisan taj $red['id'].
[ Nemke_BG @ 20.05.2008. 10:55 ] @
aj uradi
Code:
echo $red['id'];
pre include pa vidi jel tacna informacija koja je upisana u tu varijablu....i napisi kod koji upisuje vrednost u tu varijablu....
[ bzero @ 20.05.2008. 11:06 ] @
Citat:
Code:

error_reporting(0);

Tesko ces otkriti u cemu je problem ako si potpuno iskljucio error reporting, on upravo i sluzi da ti u tome pomogne.

Citat:
Code:

include 'dijelovi/aktualno.php?id='.$red['id'].'>';

Ovo ne radi jer pokusava da u direktorijumu dijelovi/ pronadje fajl koji se zove aktualno.php?id=1, aktualno.php?id=2 itd.

Procitaj malo kako radi include funkcija:
http://www.php.net/manual/en/function.include.php
[ Nemke_BG @ 20.05.2008. 11:35 ] @
Citat:
bzero: Ovo ne radi jer pokusava da u direktorijumu dijelovi/ pronadje fajl koji se zove aktualno.php?id=1, aktualno.php?id=2 itd.

Procitaj malo kako radi include funkcija:
http://www.php.net/manual/en/function.include.php

ovo uopste nisam primetio....

@Wizard4U na stranici kojoj ti je covek dao imas medju komentarima kako odraditi ovo....

Poz....
[ Wizard4U @ 20.05.2008. 12:13 ] @
Rješio sam na najjednostavniji način:
1.Kopirao index.php > aktualno.php
2.opširnije o temi te odvede na aktualno.php i onda se tamo na sredini ispiše opširnije o željenoj poruci