[ Kypck @ 20.05.2008. 19:04 ] @
Da li bi neko mogao da mi pomogne oko ovoga? Trebalo bi implementirati dodavanje checkbox-ova (PrimerPolja) u prvu klasu(Gui), u donji red. Takodje, pomoglo bi mi i ako bi mi neko rekao kako da namestim da se prozor zatvara na X u gornjem desnom uglu, a ne samo pomocu komande IZLAZ. Sto prostije, u okvirima ovoga sto mi je pokazano. Hvala! :) [br] import java.awt.*; import java.awt.event.*; public class Gui extends Frame implements ActionListener { private String rezultatIzboraIzMenija = "Izaberite stavku iz menija..."; public enum MyMenu { PODACI, IZLAZ; } public Gui () { super ("Meni"); setSize (300, 200); dodajMenije (); setVisible (true); } public void Dogadjaj () { addWindowListener(new WindowAdapter () { public void windowClosing (WindowEvent we) { System.exit (0); } }); setVisible(true); } void dodajMenije () { MenuBar trakaMenija = new MenuBar(); Menu prviMeni = new Menu ("Student"); prviMeni.add("Podaci"); prviMeni.add("IZLAZ"); prviMeni.addActionListener(this); trakaMenija.add(prviMeni); setMenuBar (trakaMenija); } public void paint (Graphics g) { g.drawString(rezultatIzboraIzMenija, 50, 100); } public void actionPerformed (ActionEvent e) { String komanda = e.getActionCommand(); switch (MyMenu.valueOf(komanda.toUpperCase())) { case PODACI: rezultatIzboraIzMenija = "Dejan Kodic F663/05"; break; case IZLAZ: Dogadjaj p = new Dogadjaj (); break; } } public static void main (String[] args) { Meni prozor = new Meni(); } } [br] import java.awt.*; import java.awt.event.*; public class PrimerPolja extends Frame implements ItemListener { Label labela = new Label ("Pocetni tekst"); Checkbox poljeZaPotvrdu[] = new Checkbox [4]; public PrimerPolja() { super ("Polja za potvrdu"); dodajKomponente(); setSize (250, 120); setVisible (true); } void dodajKomponente() { add ("North", labela); Panel panel = new Panel(); Panel panel1 = new Panel(); panel1.setLayout(new GridLayout (2,1)); Panel panel2 = new Panel(); panel1.setLayout(new GridLayout (2,1)); poljeZaPotvrdu[0] = new Checkbox ("jedan"); poljeZaPotvrdu[1] = new Checkbox ("dva"); CheckboxGroup grupa = new CheckboxGroup(); poljeZaPotvrdu[2] = new Checkbox ("tri", grupa, true); poljeZaPotvrdu[3] = new Checkbox ("cetiri", grupa, false); for (int i=0;i<4;++i) poljeZaPotvrdu.addItemListener(this); for (int i=0;i<2;++i) panel1.add(poljeZaPotvrdu); for (int i=2;i<4;++i) panel2.add(poljeZaPotvrdu); panel.add(panel1); panel.add(panel2); add("Center", panel); } public void itemStateChanged (ItemEvent e) { String tekst = ""; for (int i=0;i<4;++i) { if (poljeZaPotvrdu.getState()) tekst+=poljeZaPotvrdu.getLabel()+" "; } labela.setText(tekst); if (tekst.equals("cetiri ")) dispose(); } public static void main (String [] args) { PrimerPolja prozor = new PrimerPolja (); } } |