[ brankec @ 20.05.2008. 22:49 ] @
| Ja imam racunar 1 a kolega racunar 2. Kako da se ja iz DOS-a legalno prikacim na njegov racunar da bih pregledavao fajlove (kao sto to radimo u exploreru). Probao sam verzije sa cd \\racunar 2 i slicno ali nece. |
[ calexx @ 20.05.2008. 23:14 ] @
Iz kakvog DOS-a? Čistog ili samo DOS-prompta?
[ bezi @ 21.05.2008. 08:09 ] @
A i zašto baš iz DOS-a, kad možeš i sa Explorerom ?
[ rgdrajko @ 21.05.2008. 16:01 ] @
Mozes preko ruskog programa Dos Navigator(DN), koji je bio bolji od Norton Comanndera, pri cemu racunare moras spojiti preko com porta. Kompletno upustvo za povezivanje i pravljenje kabla za povezivanje dva racunara imas u samom helpu Dos Navigatora. Ovo je radilo do verzije Win98. Za xp ne radi.
[ calexx @ 21.05.2008. 17:55 ] @
Povezivanje preko serijskog porta je moguće i iz samog DOS-a ili iz Norton Commandera ali je to previše sporo osim ako se ne radi o nekoliko sitnih fajlova. Malo bolje rešenje je povezivanje preko paralalnog porta ali je tek mreža, pa makar i bnc, mnogo bolje rešenje.
A da je DN bolji od NC je apsolutno tačno.
[ brankec @ 21.05.2008. 18:28 ] @
Mislio sam iz dos prompta. Znam za mapiranje iz explorera ali iz ciste radoznalosti sam hteo da saznam kako iz prompta.
U medjuvremenu sam saznao kako. Cuo sam za net use komandu ali me je sintaksa zbunjivala. Danas sam to prvi put resio.
Hvala na postovima.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.