[ sanibo @ 21.10.2003. 07:41 ] @
Da li neko ima iskustva sa implementacijom projekta koji je uradjen u case alatu. Imam OOM(objektni model) koji je uradjen u case alatu(power designer), sad bi trebalo napraviti implementaciju u VB 6. Naime, power designer generiše vb modul za svaku klasu u projektu....
Šta dalje....? Koliko je to verodostojno?...
Hvala unapred
pozdrav
[ spartak @ 23.10.2003. 22:31 ] @
U zavisnosti od toga kako si ga uradio, vrlo je verno. Doduse bas sa tim alatom nemam iskustva.

U principu kad dodjes do momenta kada si prepoznao sve entitete u sistemu, nece ti svi postati klase. Neki ce perzistirati, neki biti samo tabele u bazi i slicno.

Glavna stvar je da kada odradis model i exportujes kod (vise manje skelete) ne ostavljas model i nastavljas da kodiras, vec tokom kasnijeg rada vrlo cesto updateujes model u skladu sa novonastalim momentima i obrnuto. Taj workaround proces traje do kraja.

P.S.
Zasto si resio da pravis IS u VB6? Em VB em iz proslog veka?
[ sanibo @ 24.10.2003. 07:37 ] @
Citat:
Zasto si resio da pravis IS u VB6? Em VB em iz proslog veka?

Dobro pitanje, naime to i nije definitivna odluka, ali c++ i javu poznajem onako u osnovi, i ostao mi je delphi i vb. Takodje znam da vb ne spada u kategoriju OO prog. jezika. Iako se u vb jedan dugmić može smatrati klasom. Situacija je takva da imam jedan projekat koji je odradjen sve osim objektnog dela. Znači baza relacionog tipa u power designeru a realizovano u vb6. Sada bi je proširio i napravio OOM i naravno implementirao u vb-u.
Šta mi predlažeš da uradim, koja bi solucija bila najbolja u vezi ovoga.
pozdrav
[ mladenovicz @ 24.10.2003. 11:17 ] @
Ne vidim zasto je VB problem.
[ spartak @ 26.10.2003. 16:12 ] @
@sanibo
Kakav pristup ces da imas u mnogome zavisi od uslova, kako si pogodio posao i ostalih ogranicenja. Ja bih licno isao na Delphi radije nego na VB6.


@mladenovicz
Da ne duzimo oko VB posto takve stvari obicno raspale flame.
[ sanibo @ 27.10.2003. 06:25 ] @
Ni ja ne bi da se upuštam u raspravu zašto ovo a ne ono??? Iskren da budem sa VB6 sam uradio nekoliko projekata i po meni je ok. Mene lično je oduševila lakoća rada sa njim, ima veliki broj gotovih kontrola... Takodje mi je i delphi takav utisak ostavio, ali jednostavno sa VB -om sam kako bi rekao u poslednje vreme u "kondiciji", a i hteo bih iskoristiti delove postojećeg projekta, znači pokušaj uštede vremena.
Hvala na informacijama.
pozdrav