[ markopadjen @ 23.05.2008. 11:08 ] @
Koristim MS ACCESS 2000 - 2003 bazu i MS VB 2005. U skorije vreme mi se pojavio izuzetno čudan problem. Pošto razvijam serversku aplikaciju, za upis u bazu koristim DAO 3,6 a za čitanje ADO.NET (zbog brzine) i Microsoft.Jet.OLEDB.4.0. To je sve radilo super, međutim ADO je počeo da mi pokazuje nepotpune tabele. Kada stavim da mi učita tabelu od početka počne od indeksa npr. 82 i završi do kraja kako treba. Kao da ne vidi prethodne unose. Ako obrišem prvi unos, onda i on učitavanje pomeri na gore, to jest opet počne od 82. unosa! Ako privremeno iskoristim na istoj tabeli u istim uslovima DAO, tih problema nema. Takođe, ako otvorim bazu u ACCESSu 2007 tabela se prikazuje normalno, iako on koristi isti ADO.NET. Ovo u suštini i nije neki praktičan problem, mogu za taj pojedini slučaj da stavim DAO za čitanje, tabela ne pralazi 2000 unosa, ali mi je dosta bitno da se problem ne pojavi u nekim drugim tabelama. Probao sam i da obrišem tabele pa da ih napravim ponovo, uz nalapljivanje (Paste :-))))) prethodnih podataka i to nije upalilo. Verovatno je tabela nekako oštećena, ali kako to da rešim? Unapred hvala |