[ Kolins Balaban @ 24.05.2008. 11:50 ] @
| Ovako, radim u radnji koja se bavi izmedju ostalog i prodajom TV uredaja, a medju njima je i u naslovu navedeni model. Na ovom linku
http://www.sony.lv/view/ShowPr...gory=TVP+32-40+Sony+BRAVIA+TV#
sam nasao da ima PIP funkciju, ali ne mogu je naci na TV-u. Na daljinskom obicno postoji taster PIP, na ovom ga nema :( da li je to greska u specifikaciji, ili ovaj tv zaista nema PIP funkcije. Zaledjivanje slike ima (slika ostane zaledjena u pozadini, a pojavi se mali prozorcic u kome slika ide normalno). Da li je mozda ta opcija nazvana PIP-om, jer zaista postoji slika u slici, samo sto je pozadinska STATICNA (zaledjena)??? |
[ SASA M. @ 24.05.2008. 21:46 ] @
Kod ovih modela pip oznacava mogucnost da vidis drugi signal preko postojeceg. Npr. dvd, za pravi pip tv mora da im a dva tunera.
[ sasartv @ 25.05.2008. 09:23 ] @
Ako ima pravu sliku u slici obe slike pokretne obicno se obelezava sa PAP u prevodu slika i slika
[ alexa_pg @ 25.05.2008. 13:11 ] @
Predpostavljam da si ovo vidio na tom linku
Citat:
Picture In Picture
(PIP) Displays the PC on the screen along with a small picture from the TV source. Enables you to browse your PC applications while watching a TV channel.
[ jugotb @ 25.05.2008. 16:03 ] @
Koliko ja znam ovaj TV kao i vecina njemu slicnih modela ima mogucnost pracenja slike sa PC ili HDMI ulaza i TV kanala istovremeno i to je taj PiP. Za pracenje dvije pokretne slike sa razlicitih Tv kanala potrebna su dva tjunera, a posto ovaj model ima i DVB-T tjuner ne znam sta je sa njim i kako to funkcionise (rado bih probao, ali ovdje nemam ni jedan DVB-T kanal ).
[ Kolins Balaban @ 25.05.2008. 21:02 ] @
OK, hvala svima na odgovorima ;) jos jedno pitanje, ako nije problem. zasto sluzi taj DVB-T tuner? da li je to nesto kao digitalna satelitska? mogu li umjesto obicne antene prikljuciti lnb+tanjir i hvatati kanale sa nekog satelita (npr. Thor)??
[ alexa_pg @ 25.05.2008. 23:44 ] @
Citat:
...zasto sluzi taj DVB-T tuner...
Za prijem digitalnih
zemaljskih tv kanala.
[ Kolins Balaban @ 26.05.2008. 08:07 ] @
skonto :) koliko znam, ti digitalni kanali su kod nas rijetkost, zar ne? vecina tv kuca jos uvijek emituju analogne tv kanale.
[ jugotb @ 26.05.2008. 09:45 ] @
Jos uvijek rijetkost. U Dubrovniku HRT emituje par DVB-T kanala, ali je signal usmjeren prema gradu tj. kontra od od mene tako da je svaki moj pokusaj da nesto vidim bio bezuspjesan.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.