[ -VeGeTa- @ 25.05.2008. 08:35 ] @
| Molim vas pomoc ima sam zadatak preko jednog uredaja mjeriti napon u uticnici doma i graficki prikazati njeno ponasanje i sl.
Sada napon mi varira izmedu 233-240V šta mi je pokazao uredaj ,zivim u zgradu i prva sam zgrada do trafostanice ,kolega mi zivi u kuci i rasponi napona su mu bili manji u jednom trenutku napon mu je bia 110V ,treba bi sada napisati neki zakljucak pa ako mi mozete pomoc oko toga treba ti objasniti taj napon zasto je takav i zasto se mjenja ,razlika kod zgrade i kuce i slicno, sta vise se napise to bolje
Evo graf kako mi izgelda ako bude sta moga pomoc http://img58.imageshack.us/my.php?image=12122222kc3.jpg |
[ misk0 @ 25.05.2008. 09:34 ] @
Cuj, mislim na osnovu kakvih mjeranja ti trebas napisati zakljucak? Sta je uzrok?
Osim toga, napon od 110V... ti si nesto pogresno mjerio ili je neko s***** na instalacijama, trafo stanici ili slicno. Tolika varijacija napona ne smije postojati.
[ srki @ 25.05.2008. 11:24 ] @
Ne vide se sva vremena na slici tako da ova moja poruka moze da bude lupetanje: ujutru i uvece vise ljudi u zgradi koristi razne uredjaje (ukljuce TV, aparat za brijanje, sporet i slicno) pa onda ako na izlazu iz trafostanice imas 240V onda ce jaca struja ici kroz zice koje vode do zgrade pa ce biti veci pad napona na zicama i onda ces u uticnici imati manji napon.
[Ovu poruku je menjao srki dana 25.05.2008. u 15:12 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.