[ mr.marvin @ 26.05.2008. 00:21 ] @
Volim Linux, ali neke me stvari pomalo nerviraju. Jedna od njih je i "manual duplex". Na Windowsu je to jednostavno, u podešavanjima za štampu se odabere manuelno štamanje na dvije strane, a zatim računar nakon odštampane jedne strane papira ljubazno zatraži da se papir izvadi i ponovo stavi za štampanje, a sve je i fino ilustrovano da ne bude zabune oko orjentacije.

U Linuxu je to frustracija. U programima koji to dozvoljavaju, moguće je prvo štampati parne/neparne stranica, ali i to oduzima vrijeme. Kod programa koji to nemaju, uvijek postoji zaobilaznica od tri dana jahanja: štapmanje u "fajl", a zatim "razdvajanje" parnih/neparnih stranica iz konzole naredbom koju sam zaboravio (da li neko znma koja je naredba...?) pa onda slanje na štampu.

Da li postoji neki programčić da jednostavnu štampu na Linuxu?
[ momsab @ 26.05.2008. 01:26 ] @
da li ova prica vazi i za HPLIP Toolbox?
[ mr.marvin @ 26.05.2008. 13:54 ] @
Da, važi i za to. Kad podesim na duplex štampu, računar se ponaša kao da imam "full duplex" štampač. Ili sam ja nešto pogrešno podesio? Sve što želim jeste da pošaljem 20 stranica da se štampa, i da nakon 10 listova dobijem poruku da ponovo ubacim odštampani materijal.