[ Milan_zika @ 26.05.2008. 00:41 ] @
Potrebna mi je pomoc kod sledece situacije:
potrebna mi je shema pojacala za samogradnju sa napajanjem od 2x80v filtriranog napona trafo je 1500w torus, naime to planiram ugraditi u MACKIE FR 1400 jer mu je jedan kanal davno izgoreo a drugi zeza vec nedeljama samo je pitanje vremena.. (nedao bog)
tako da ukoliko je neko upoznat sa bilo kakvom shemom samo da bude stabilna i pozeljno proverena - pomagajte

Pozdrav
[ likson69 @ 26.05.2008. 08:10 ] @
Citat:
Milan_zika: Potrebna mi je pomoc kod sledece situacije:
potrebna mi je shema pojacala za samogradnju sa napajanjem od 2x80v filtriranog napona trafo je 1500w torus, naime to planiram ugraditi u MACKIE FR 1400 jer mu je jedan kanal davno izgoreo a drugi zeza vec nedeljama samo je pitanje vremena.. (nedao bog)
tako da ukoliko je neko upoznat sa bilo kakvom shemom samo da bude stabilna i pozeljno proverena - pomagajte

Pozdrav

Mislim da bi ti kud i kamo bilo mudrije srediti mackie-a!
Potrudi se samo da nadješ kvalitetne izlazne komponente i dobro ih upari! A nebi bilo zgoreg ni izmjeniti kondove.
Mackie FR 1400 ima odličan zvuk i bilo bi šteta raditi bilo kakvu izmjenu na njemu.
[ zeoN_Rider @ 26.05.2008. 08:54 ] @
MACKIE kad izgori onda nije nizasta, mislim na PCB ne na tranzistore, s obzirom da on ima na jednoj stampi sve.

Jedan takav sam pokusavao da vratim u zivot ali mrka kapa, iako sam imao fabricku shemu.

Predlazem ti ovu shemu koja veoma dobro radi,veoma je jeftin za pravljenje

Ovakvih pojacavaca sam napravio 4 stereo i svi dan danas rade bez greske.

Mozda negde u kuci imam i zavrsene kanale?!

Pozdrav zeoN_Rider
[ Milan_zika @ 27.05.2008. 21:40 ] @
likson69 mislim da je zeoN_Rider i vise nego u pravu za taj jedan kanal sam izgubio najmanje mesec dana aktivnog rada ali mrka kapa.

Citat:
zeoN_Rider: MACKIE kad izgori onda nije nizasta, mislim na PCB ne na tranzistore, s obzirom da on ima na jednoj stampi sve.

Jedan takav sam pokusavao da vratim u zivot ali mrka kapa, iako sam imao fabricku shemu.

Predlazem ti ovu shemu koja veoma dobro radi,veoma je jeftin za pravljenje

Ovakvih pojacavaca sam napravio 4 stereo i svi dan danas rade bez greske.

Mozda negde u kuci imam i zavrsene kanale?!

Pozdrav zeoN_Rider

zeoN_Rider imas li sliku plocice da se ne bih mlatio i oko toga ili ako imas vec uradjene plocice jesu li na prodaju

Pozdrav
[ zeoN_Rider @ 27.05.2008. 21:52 ] @
@Milan_zika, pa normalno da imam i imam.

Pozdrav zeoN_Rider
[ zeoN_Rider @ 27.05.2008. 22:01 ] @
Ma hteo sam da kazem da imam i napunjene i ispitane plocice kao i suve ne izbusene.

Pozdrav zeoN_Rider
[ Milan_zika @ 27.05.2008. 23:05 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Ma hteo sam da kazem da imam i napunjene i ispitane plocice kao i suve ne izbusene.

Pozdrav zeoN_Rider

sad si me dotako aj reci mi cenu naravno ukoliko si zainteresovan za prodaju mozes na PM a mozas i javno,
naravno kako za pune - kompletne, tako i za suve plocice
[ zeoN_Rider @ 28.05.2008. 09:14 ] @
To bas neces moci tako lako da zamenis, s obzirom da McKie ima samo jedan hladnjak a za ovaj pojacavac potrebna su dva , po jedan za svaki kanal.

Drugo, i zastita je na toj istoj stampi, znaci i to mora da se revidira.

Pozdrav zeoN_Rider
[ Milan_zika @ 28.05.2008. 23:44 ] @
Sto se hladnjaka tice planirao sam da sve tranzistore smestim na isti jer je hladnjak jedan ali ima perfektno iskoriscenje a i ventilator (turbinu) osim ako nema neki drugi prob. koji mi nije pao na pamet

a za zastitu bih napravio temperaturnu, i DC - sto je manji problem ali se razmisljam za zastitu na izlazima tu je vec ...
[ zeoN_Rider @ 29.05.2008. 00:04 ] @
@Milan_zika Slika ne moze u PP.Evo ti u temi.

pozdrav zeoN_Rider
[ zeoN_Rider @ 29.05.2008. 22:26 ] @
Evo samo za drustvo u cosku,starog svata i naravno Milan_zika-u.

Pozdrav zeoN_Rider
[ Milan_zika @ 31.05.2008. 14:17 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Evo samo za drustvo u cosku,starog svata i naravno Milan_zika-u.

Pozdrav zeoN_Rider

Hvala hvala

Lepo receno svaka cast
[ zeoN_Rider @ 01.06.2008. 13:15 ] @
Mislim da su PDF-ovi jasni.

Pozdrav zeoN_Rider
[ Milan_zika @ 03.06.2008. 20:14 ] @
Naravno da jesu ali samo jedna stvar na plocici ima mesta za 2xpo 6 tranzistora a u shemi ih ima 10 jel si ova dva izbacio ili si ih dodao na svojim primercima.
[ zeoN_Rider @ 03.06.2008. 20:31 ] @
U sustini ako malo pazljivije pogledas to je sve isto.

Broj tranzistora zavisi od napona napajanja, kao i od opteretnog otpora, tj. zvucnika(Ohm).

Prva verzija je bila sa 6 izlaznih tranzistora, pa kako je vreme islo tako su dodavani ostali, kao i zastita od DC-a.

Uh!, al sam ovo lepo srocio, sta kazes?

Pozdrav zeoN_Rider