[ minimilian @ 26.05.2008. 20:19 ] @
Da li je moguce da niko ne zna kako da resim problem?

Uzeo sam kablovski net (SBB), prikljucio modem, i imao net 24h. dakle, al bas tako jednostavno je bilo.

Onda sam posle jedno 3 meseca savrsenog neta, reinstalirao windows XP, i onda sam imao net najnormalnije kako ukljucim racunar tako imam net... ALI posle tri sata dobijem poruku sa ikonice sa status bara (u donjem desnom uglu ekrana (ako neko ne kapira o cemu pricam)): Network did not assign a network address.

probam REPAIR connection, ne uspe.

Restarujem komp, opet sve radi, net funkcionise... posle 3 sata opet ista poruka...
opet restartujem, opet sve radi, net funkcionise... posle 3 sata opet isto.....
i opet posle 3 sata isto
i opet isto

1. windows firewall iskljucen jer imam Komodo i Avast (koji ne prave ovaj problem, PROVERENO)
2. zvao sam SBB, rekli su mi da kupim router. Vidi zanimljivosti... pa sta ce mi router kad mi je pre radilo bez routera, a i nemam dva kompa pa da mi treba router (Jednostavno necu router, ako je pre radilo bez njega)
3. nabavio WinsockxpFix, nije pomogao
4. resetujem modem kad mi se desi ona poruka, ne pomaze
5. iskljucim ga na kratko iz struje, ne pomaze
6. kablovi su dobri sve sam proverio (a i da nisu zar bi se to desavalo svaka 3h? nema smisla)
7. u SBB su mi jos rekli da se na svaka tri sata obnavlja dinamicki/a adresa Ip ovo ono ... ali zbog cega ja imam problem nisu rekli.
8. DA dioda na kablu svetli, (i to me je neko pitao)
9. DA kad dobijem poruku, diode na modemu svetle normalno, PC, CABLE, POWER.
10. Da namesteno mi je u podesavanjima za IP: Obtain an IP address automaticaly (tako i treba rekose mi u SBB)
11. Nije mi modem preko USB vec direktno i ne treba mi nikakav driver odmah sve radi i nije mi pre ni bio preko USB i nisam nikad nista instalirao.

Da mi nije sve pre radilo kako treba, mislio bih da je normalno da na svaka tri sata restartujem komp....

Dakle, da li ima neko ko moze da mi odgovori sta je tu zapravo u pitanju?

Hvala
[ andre2000 @ 29.05.2008. 08:33 ] @
Windows. Probaj opet da reinstaliraš :)
[ minimilian @ 29.05.2008. 11:58 ] @
Pa ne bih opet, zato i pisem ovde na forum da ne bih opet morao ceo dan da instaliram TV karticu stampac 30tak programa, da narezujem DVD sa podacima, da snimam kodeke Divx i DVD playere itd. U svakom slucaju hvala na savetu