[ Red_Zmaja @ 28.05.2008. 22:02 ] @
Naleteh na netu na neka upustva kako sa 7z da se napravi da se programi instaliraju bez onih glupih dijaloga nekst i ostalog, al nikako da mi pođe za rukom da to uradim... Nabavio sam sve što mi treba podesio konfiguracijski fajl kako je opisano, kreiram zvanično ekse ikonicu i kad pokušam da pokrenem instalaciju, tj. taj program što sam kao kreirao on izbaci poruku:
Citat:

Could not read SFX configuration or configuration not found

Konfiguracijski fajl izgleda ovako:

Code:

;!@Install@!UTF-8!
RunProgram="3.exe /s"
GUIMode="2"
;!@InstallEnd@!

I da obratio sam pažnju da konfiguracijski fajl bude sačuvan UTF-8 enkoding...
I da skinuo sam 7zsd, i gledao sam na njihovom sajtu upustva al neće pa neće... Ima li neko ideju?
I da kad ubacim 7z.sfx i komandom:
Code:

copy /b 7z.sfx + config.txt + 3.7z 3.exe

On napravi arhivu i pita me gde da ekstraktuje što naravno nije poželjno... A kad ubacim fajl 7zsd on napravi arhivu i desi se ono sa početka posta... STvarno ne znam više šta da radim...
[ Red_Zmaja @ 28.05.2008. 23:49 ] @
Krenuo sam negde... Kad nazovem program Setup.exe pokreće instalaciju... Još samo da prokljuvim kako da me liši tog prozora da ga ne gledam...
[ Flash411 @ 28.05.2008. 23:57 ] @
Da bi dobio instalaciju bez ispitkivanja,moras naci "silent switch-eve" za svaki program.
Silent switchevi ti ovise o vrsti instalera koji instalacijski program koristi.
Dok sam se ja igrao s time,najlakse sam dosao do rezultata google pretragom.
Nesto tipa: "ime programa" silent switch
Ako ne tako onda:"ime programa" silent install
Pokraj programa mozes imati batch skriptu ili nesto sto ce instalaciji proslijediti
potrebne komandno-linijske switcheve.
[ Red_Zmaja @ 29.05.2008. 00:08 ] @
Mnogo si mi pomogao... Mislim da sad neće biti problema... Ma kad sam ja pregrmio prvi deo kad nije uopšte hteo da pokrene program iz arhive... Sad pljunuti u dlanove i pitati čika google...
Sad sam video u čemu je problem.. Kad izvršim komandu: "copy /b bla bla bla" gospodin uopšte ne registruje moj konf fajl...

[Ovu poruku je menjao Red_Zmaja dana 29.05.2008. u 01:45 GMT+1]
[ Red_Zmaja @ 30.05.2008. 01:31 ] @
E konačno nađoh ono što tražih :D, a to je AutoIt program za manipulisanje svim i svačim i piskaranje skripti koje će same da rade posao... Nešto kao bash pod linoksom... Evo primera skripte za setap hidre irc klijenta a da ne mrdnete ni prstom samo pokrenete skriptu i ona odradi sve:
Code:

#cs ----------------------------------------------------------------------------
Autor: Red_Zmaja
Skripta kreirana sa AutoIT...
Verzija: 0.01 :)
Opis: Automatska instalacija HydraIRC-Abs
Kontakt mail: Zini da ti kazem :D
Toliko.....
#ce ----------------------------------------------------------------------------

; Pocetak skripte....
Run("HydraIRC.exe")
WinWaitActive ("HydraIRC Setup")
Send ("n")
Send ("!A")
Send ("!n")
Send ("!I")
WinWaitActive ("HydraIRC Setup", "Installation Complete" )
Send ("!n")
Send ("!F")

Ovo sve ćete naučiti za nekoliko minuta ako ne i brže pošto je veoma intuitivno, i prvi put da naletim na nešto što radi baš ono što ja hoću i kako ja to zamislim :D
[ Red_Zmaja @ 01.06.2008. 01:50 ] @
Suviše prosto ne znam kako mi je sve to promaklo :D
Evo primera nekih rešenja....

Code:

Run("fdminst3.exe /silent")

Code:

Run ("dvdshrink32setup.exe /silent")

Code:

Run ("aimp_2.10.exe /S")

Neće moći sa svim programima ali će te pojedine programe da sredi AutoIT, tako da je problem rešen uspešno...