[ Tyler Durden @ 22.10.2003. 10:35 ] @
Imam slack 9 i trebaju mi kernel headers da bi mogao da instaliram modem (agere).
E sad gdje da ih nadjem? I gdje da ih instaliram?
Ja sam skinuo kernel-headers-2.4.20-i386-5, ali nisam siguran da je to to, jer su veliki samo 1.1 MB.
??
Drugo, kod instalacije sam zeznuo (nisam vidio) /boot. Podijelio sam sve kako treba, ali /boot se ne nalazi na posebnoj particiji (koje je ostala prazna) vec je zajedno sa svim podatcima na /. Moze li to kako da se prebaci?
[ Bager @ 22.10.2003. 10:45 ] @
To jesu kernel headeri, mada ce ti mozda trebati i kernel source. A i nema veze sto /boot nije na drugoj particiji, ok mu je i tu dje je :)
[ Tyler Durden @ 22.10.2003. 14:32 ] @
imam problem sa instaliranjem headera
raspakovao sam 2.4.20 kernel (koji imam jos od prije) u /usr/src napravio simbolicki link linux na dir linux-2.4.20. Onda sam raspakovao ove headers u head dir u svom ~ diru i tu je bio samo jedan (koji se mogao izvrsiti, bilo je gomilu ostalih) skript fajl doins.sh koji kad pokrenem izbaci
./doins.sh: line 1: cd: usr/include: no such file or directory
./doins.sh: line 2: cd: usr/include: no such file or directory
[ Bager @ 23.10.2003. 10:33 ] @
Pa zasto ne instaliras kernel headere koje imas na instalacionom cd-u, stvarno ne znam gdje se oni raspakuju jer se *.tgz instalira gdje treba. Nadjes ih u (cini mi se) slackware/d/kernel-headers*.tgz i instaliras.
[ Tyler Durden @ 23.10.2003. 13:13 ] @
to je sredjeno......
ali sad...
kad pokrenem kppp i kliknem conncet mis pocne da koci (vrlo da koci) cpu load skoci na 100% (p4 1.7ghz) i naravno ne moze da se konektuje? Inace on detektuje modem i moze da komunicira sa njim.....
Koji vi dailer koristite da probam, mada mislim da je ovo do drivera za modem....
[ Bager @ 23.10.2003. 14:28 ] @
Pa nema do cega drugo da bude nego do drajvera, to je vec tema za sebe :)
kppp radi posao...
[ Tyler Durden @ 23.10.2003. 15:54 ] @
Probao sam jos neke stvari i definitivno zakljucio da je do drajvera.
Ovaj http://www.heby.de/ltmodem drajver ne podrzava modeme sa AMR cipom, a mene je bas zakacio takav.
Postoji li mozda negdje drajver za ovaj modem?
[ Mitrović Srđan @ 23.10.2003. 23:29 ] @
Citat:
Tyler Durden:
Imam slack 9 i trebaju mi kernel headers da bi mogao da instaliram modem (agere).
E sad gdje da ih nadjem? I gdje da ih instaliram?
Ja sam skinuo kernel-headers-2.4.20-i386-5, ali nisam siguran da je to to, jer su veliki samo 1.1 MB.
??
Drugo, kod instalacije sam zeznuo (nisam vidio) /boot. Podijelio sam sve kako treba, ali /boot se ne nalazi na posebnoj particiji (koje je ostala prazna) vec je zajedno sa svim podatcima na /. Moze li to kako da se prebaci?

same shit i ja sam postavio isto pitanje pre.....na starom slacku sam uspeoda sredim ali sad na novom opet nece ....znaci sa cd sa #pkgtool instaliram headerse
i zanima me jel treba onda da radim jos nesto posto /usr/src/ zvrji prazan again
[ Tyler Durden @ 24.10.2003. 09:35 ] @
Skini tar.gz i raspakuj ga u /usr/src tako da imaš dir /usr/src/kernel-headers-x.x.x (x.x.x je tvoja verzija kernela).
I onda probaj da kompjaliraš drajver.
[ Bager @ 24.10.2003. 20:28 ] @
Pa ako imas Lucent sa sv92p cipom onda batali, nema jos drajvera za njega, a vjerovatno je to taj modem.
[ Mitrović Srđan @ 24.10.2003. 23:04 ] @
Citat:
Tyler Durden:
Skini tar.gz i raspakuj ga u /usr/src tako da imaš dir /usr/src/kernel-headers-x.x.x (x.x.x je tvoja verzija kernela).
I onda probaj da kompjaliraš drajver.

bash sam to i uradio ali nista