[ aMeR K @ 29.05.2008. 10:46 ] @
pozdrav svima

kompanija se navodno bavi prijevozom robe, automobila...
e sad jedan lik mi nudi ovu opciju da mi posalje auto
da li neko ima iskustva s ovom kompanijom tj. da li je sigurna?
http://www.icdbshipping.com/

Citat:
They work very simple: I give them the car and all the documents for it. ICDB representatives will inspect the car and check the car's history and documents with the local authorities then inform you about the situation. After the inspection, if everything is in order you will have to pay 50% to ICDB Shipping as a security deposit, the money will stay in the custody of ICDB Shipping until the car is delivered. As soon as they receive your deposit confirmation the car will be loaded on a truck platform and shipped to your location. The car will stay with you for 3 days time so you can verify that everything is in order and decide if you like the car or not.


hvala unaprijed na pomoci
[ deki77 @ 29.05.2008. 15:12 ] @
bilo je reči o ovom prelistaj forum
sumljivo
[ aMeR K @ 29.05.2008. 17:36 ] @
Citat:
Odlucio sam da kupim auto, prvo sto sam uradio otvorio sam www.mobile.de i trazio. Naisao sam na auto koje izuzetno jeftino uodnosu na njegovo godiste.
Stupio sam u kontakt sa prodavcem. Ispricao mi je pricu koju cu ja skratiti. Lik je iz UK, 2god je radio u Njemacku tamoje kupio auto, sad ga njegova firma trazi nazad u Englesku. Auto je odvezao sa njim u London i potpisao ugovar sa firmom B.D.L. Couriers "http://bdl-delivery.com", da kad se pojavi kupac preko te firme se izvrsiti transakcija.
Pola novca treba da uplatim prije nego sto auto stigne, a pola poslije.
U pitanju je auto od 5500e
Sad sam u dilemi dali vjerovati tim firmama?
Da nije sve to neka prevara?
Kako ja mogu provjerit tu firmu?


apsolutno ista situacija, samo je druga 'shipping firma' u pitanju
hvala na odgovoru ;)
[ mdbozic @ 09.07.2008. 09:03 ] @
Nije sumnjivo, vec SMEŠNO, ljudi. Svaka priča (preselio sam se, tetka mi poklonila pa mi ne treba, poginuo mi brat...) koju ti napišu u oglasu i bez da ih pitaš je NAVLAKAČ. A pogotovo ako tebe neko prvi kontaktira i ponudi ti bilo šta (ne samo auto) FREE. Često su priče i patetične da bi izazvale sažaljenje. Druga indicija je izuzetno povoljna cena - takvo što ne postoji!! Ko bi se plek'o preko pola sveta ako nešto daje upola cene.

Postavite sebe u tu situaciju - desila vam se neka od tih gorenavedenih kombinacija (što je podrazumevano da vam se desi samo jednom u životu) i vi već imate razrađenu šemu - ti uplatiš ovde ja ti preko ovog prokontrolišem, pa ti ovako a ja onako i sve to samo da bi ti bio srećan i da bi manje platio) Prosečan čovek ne zna ni gde da se obrati da ocarini nešto, a ne tamo razne šeme. BAŠ TAKO!

Znači, BILO kakva žvaka je mamipara!! BILO kakve pare (pa makar i 5e) unapred su siguran znak prevare!!

I nema možda je ovo istinito, nije Milan naveo ovaj slučaj - kreativnost prevaranata je beskonačna i zato sam navodio opšte principe. Naravno da postoji još mnogo caka koje nisam naveo.


[ Milos Dedijer @ 09.07.2008. 10:46 ] @
hmmm... Niko ovde nije pricao o FREE kolima i NIJE svaka prica NAVLAKAC, stoga ih sve treba proveriti najbolje sto mozemo sto je covek postovanjem teme ovde i pokusavao da uradi.