[ grizzly @ 29.05.2008. 16:28 ] @
Pozdrav drustvo, Odabrao sam za seminarski rad iz programiranja da napravim blog i forum za svoj sajt, naravno u java tehnologijama. Smatram da J2SE poznajem vrlo dobro, a sto je tice J2EE prosao sam kurs na FONu (doduse pre godinu dana) ali cisto mogu reci da sam upoznat sa konceptom servleta i JSP i da sam uradio par prostih primera, neki sistem za zakazivanje i tako to... O frameworcima ne znam gotovo nista. Zamolio bih poznavaoce da me upute odakle bih trebalo da pocnem da ucim J2EE, koje knjige, tutoriali i sajtovi su dobro mesto za pocetak, imajuci u vidu kolicinu znanja za pravljenje bloga i foruma. Da li smatrate da ce biti problem praviti u cistom servlet/JSP okruzenju jer mislim da moj provajder ne podrzava frameworke. Ili su to samo jarovi koje ukljucujem u svoj projekat? Moj provajder kaze: Citat: Među prvima u Srbiji i Crnoj Gori ... omogućava hostovanje web aplikacija zasnovanih na Java tehnologiji. Garant kvaliteta ove usluge je Tomcat servlet kontejner (verzija 5.5.4), koji implementira Servlet 2.4 i JSP 2.0 specifikaciju, uz podršku Java programskog jezika (verzija 1.5.0). Po najnižim cenama u zemlji uverite se u kvalitet i mogućnosti najelegantnijeg programskog jezika današnjice koji je, iako vrlo popularan u svetu, do sada ostao neprimećen kod nas na polju razvoja web aplikacija. Naravno guglacu usputno, ako neko ima nesto da kaze, zahvaljujem se unapred... |