[ mile_k @ 20.10.2001. 10:39 ] @
Radi resenja projektnog zadatka, napravio sam malu bazu podataka za jednu firmu koja se bavi proizvodnjom. Unutar jedne od tabela ubacio sam i slike pojedinih proizvoda u velicini 400x400 piksela. Program za pregled proizvoda sa prikazom njihovih obelezja i slike lepo radi. Imam problem kada zelim iz te tabele da napravim i odstampam katalog jer su slike isuvise velike i zauzimaju mnogo prostora.
Kod vizuelnog prikaza donekle sam resio problem upotrebljavajuci sledece vrednosti za :
forma.image.autosize:=false;
forma.image.stretsh:=true;
gde je velicina image_a unapred bila postavljena na onu koja meni odgovara, ali mi to nista nije pomoglo u stvaranju riporta jer su se slike onda zbog svoje stvarne velicine preklapale i to nije licilo ninasta.

Kako da resim problem a da dodatno ne menjam velicinu slika samo zbog stampe kataloga ?
[ goran_k @ 20.10.2001. 11:27 ] @
Nisam razumeo pitanje ! Kako sve to izgleda na ekranu a kako na stampi . Da li se na ekranu smanjuju slike , a na stampi i u riportu ostaju iste ?

Pozdrav od Gorana_K
[ mile_k @ 22.10.2001. 10:11 ] @
Da dobro si razumeo, na formi gde pregledavam slike one se smanjuju ali zbog razlicitih velicina mojih slika one se u tom smanjenju razlikuju od stvarnih slika ( gubi se oblik okruglih predmeta i on prelazi u elipsu ) dok kod riporta slike ostaju istih velicina te na jednom A4 papiru veoma mali broj slogova proizvoda izadje te je takav katalog gotovo neupotrebljiv tj. nije onakav kakvim sam ga ja zamisleo.
pozdrav Miki.
[ Riste Pejov @ 22.10.2001. 13:40 ] @
Jedno je sigurno ....
da ako smanjis sliku na pravoj formi ... u velicini
koju oces da printas ... mozes samo
da celu sliku kakva jest ... jednostavno
prebacis na Printer.Canvas .. ( normalno pixel po pixel )

to je malo kompliciranije .. al radi