|
[ TONY_88 @ 30.05.2008. 09:31 ] @
| Molio bih Admine da stave ovu temu gde pripada i na nekom VIDNOM MESTU.
Cena ADSL-a je kod nas znatno veca u odnosu na ostale drzave iz regiona pa i sire. Za ove cene koje mi placamo u inostranstvu se dobija super brzi protok interneta. Ovom se mora stati na put,ali posto se ovakvo pitanje ne razmatra uopste,moracemo sami da uzmemo stvar u svoje ruke!!
Dosao sam do zakljucka da je najbolji nacin da im ne platimo internet za jedan mesec,pa neka se onda TELEKOM ceska po glavi. Za ovo bi trebali da odredimo jedan mesec,za koji necemo platiti ADSl harac. Ovakva tema bi trebala da se nadje na svim nasim forumima i sajtovima.
Ovo je moguce samo ako svi korisnici ADSL-a budu slozni ! ! ! !
Ako neko ima bolju ideju neka predlozi,pa da s jeseni krecemo u POBUNU ! ! ! ! !
|
[ fdafsd @ 30.05.2008. 10:58 ] @
Citat: Cena ADSL-a je kod nas znatno veca u odnosu na ostale drzave iz regiona pa i sire. Cena ADSL-a u Srbiji je prosečna u odnosu na države iz regiona, pa i šire...
Citat: Ovo je moguce samo ako svi korisnici ADSL-a budu slozni ! ! ! ! Da li to uključuje i korisnike ADSL-a drugih provajdera? Vidim ti rDNS pa rekoh da pitam.
[ optix @ 30.05.2008. 11:48 ] @
Here we go again...
Novi dzedaji 
[ Slobodan Milivojevic @ 30.05.2008. 12:44 ] @
Ti ne platis racun za ADSL kod Telekoma, oni ti iskljuce i fiksni, pa ti na to drmnu kamatu, pa te onda preko suda gone sto nisi platio...
Po ugovoru ti moras da platis, ili da jednostavno otkazes ugovor.
Jedino da prestanemo da koristimo internet kompletno u Srbiji kompletno, ali to je jednostavno nemoguce.
[ kristi1 @ 30.05.2008. 12:48 ] @
Ja kod ptt-a nemam nista sa fixnim, dolazi mi poseban racun za net, a poseban za tel.
[ stsung @ 30.05.2008. 13:02 ] @
Pozd.
Neshto se ne secam, zar ne beshe protivzakonito iskljuchivanje fiksnog? U smislu mora se omoguciti pristup hitnim sluzhbama.
A bilo bi recimo dobro da neki pravnik sa foruma kazhe, da li ima ovde osnova za tuzhbu? Telekom znachi placa svoje backbone linkove isto koliko i drzhave u regionu, a prodaje nam uslugu skuplje. E sad telekom je valjda 80% u vlasnishtvu PTT, a 20% OTE. Kako je PTT javno preduzece, u obavezi su da nachine dostupnim informacije od javnog znachaja poput svojih troshkova shto bi trebalo da pokazhe da li je cena adsl opravdana. E sad jedino ako ne postoji pravni lek onda treba razmishljati u pravcu neke "pobune" ... ne mozhemo sada za sve shto nam se ne dopada da uzmemo lopatu u shake pa tras po glavi :)
Svako dobro.
[ rdragan79 @ 30.05.2008. 13:07 ] @
Citat: kristi1: Ja kod ptt-a nemam nista sa fixnim, dolazi mi poseban racun za net, a poseban za tel.
Meni stize racun za ADSL Telekom posebno, zato sto se tel. prikljucak vodi na roditelja, a ADSL na mene. Tako da mi stizu dva posebna racuna.
[ fdafsd @ 30.05.2008. 13:24 ] @
Citat: da li je cena adsl opravdana. Ako ste zadovoljni trenutnom brzinom i ne želite nova povećanja iste, onda cena definitivno nije opravdana.
[ Dusan km @ 30.05.2008. 14:00 ] @
ADSL je skup,nevredi te pare.
[ fdafsd @ 30.05.2008. 14:12 ] @
Citat: ADSL je skup,nevredi te pare. Koji to ADSL nije skup? Koji ADSL vredi para?
[ Slobodan Milivojevic @ 30.05.2008. 14:45 ] @
Pa sad... Kod nas je problem sto ima monopola, i mogu da tutnu koju god hoce cenu neta.
Dok se to ne promeni, mozemo samo da kukamo, a lakse je postici nesto po pitanju cene mleka, internet ko sisa u ovoj srbiji?
Videcemo kakva vlast ce doci, i koja rupa na svirali ce im biti internet.
[ drdrksa @ 30.05.2008. 14:55 ] @
Ljudi, zaboravljate da zivimo u Srbiji ... mnogo cudnoj zemlji u kojoj je sve moguce i sve nemoguce ...
[ ivanmil @ 30.05.2008. 16:09 ] @
Ja uopšte nisam lud za nekim tamo svemirskim brzinama Interneta, meni je mnogo važnija cena trenutne usluge koja je previsoka. Cena mi nije problem u finansijskom smislu, ali je neopravdano da Telekom ovoliko naplaćuje pristup Internetu, što krajnjim korisnicima, što provajderima. Kada bi paket 512/64 koštao ispod, šta ja znam, 1000-1100 dinara, situacija bi bila mnogo pristojnija i/ili razumnija. Internet svuda postaje potreba, a kod nas se sve čini da (p)ostane privilegija. A kako je krenulo u zemlji, postoje velike šanse da na kraju završimo kao Kuba, bez Interneta i ko zna čega još...
[ fdafsd @ 30.05.2008. 17:00 ] @
Citat: Kada bi paket 512/64 koštao ispod, šta ja znam, 1000-1100 dinara, situacija bi bila mnogo pristojnija i/ili razumnija. Tvoj provajder je nezavisan od Telekoma, pa ih pitaj što nije jeftinije.
Citat: Internet svuda postaje potreba, a kod nas se sve čini da (p)ostane privilegija. ADSL 512k flat za 5 % od prosečne plate meni uopšte ne zvuči kao privilegija.
[ ivanmil @ 30.05.2008. 17:51 ] @
Citat: Tvoj provajder je nezavisan od Telekoma, pa ih pitaj što nije jeftinije.
Ma da, naravno.  Kad se bude otvorilo tržište i Telekom izgubio svoj monopol, možda i hoću. Dotle, zna se ko je ovde big mama.
Citat: ADSL 512k flat za 5 % od prosečne plate meni uopšte ne zvuči kao privilegija.
Istina, ne zvuči, ali zašto da plaćamo skuplje od susednih zemalja (i bez poređenja sa zemljama koje su još gore od nas, molim)!?
[ Slobodan Milivojevic @ 30.05.2008. 18:11 ] @
Ako cemo da se poredimo s komsijama:
Bugarska: BTK ADSL - 9/1Mbps = 25lv (promo prva godina 20lv) = 12.5e (promo 10e).
To je na nivou 1000 dinara mesecno 9/1Mbit link. Plate su im sasvim malo nize od nasih.
To je ADSL pristup, a oni imaju razvijen i Wireless/FTTB (Fiber optics to building) i naravno G-LAN po zgradama.
[ Strale @ 30.05.2008. 18:14 ] @
Da li ti uopste shvatas koliko ima ljudi u srbiji i ti si sad jedan u nekoliko miliona poceo da se bunis, osvesti se covece, sta ti zamisljas da si bil gates pa da mozes da se boris sa lopovima oni su malo veci lopovi nego sto ti mislis. Kad ti budes predsednik drzave e onda uvodi internet i cene kakve ti oces a sad cuti i koristi ono sto ti se nudi. Mislim da nisi shvatio savremen nacin zivota i da nisi upoznat kakvi ljudi postoje i da moras nadredjene da postujes i da radis kako ti se kaze. Kad ti budes imao funkciju da postavljas pravila e onda ce tebe drugi da slusaju
[ Ssld @ 30.05.2008. 19:10 ] @
Meni je bilo kakav vid stalnog interneta trenutno skup pa ga otud i nemam. Ne bih bio zadovoljan ponudjenom osnovnom brzinom i cenom tako da uvodjenje stalno prolongiram.
Ukratko osnovni "flat" prosek cena 1400din x 12 meseci cini 16800 din sto je cena osnovnog novog dvojezgarnog "racunara" (kuciste) ili npr cena koliko kosta nov 22" tft monitor.
Ako bude peticije za smanjenje cene potpisacu sa brojnim prijateljima. Kroz cenu jedna takva retro kompanija utice na zatvaranje jednog kanala za obrazovanje a ovoj zemlji jedan takav kanal manje znaci puno.
[ calexx @ 30.05.2008. 20:18 ] @
Ne možeš tako da gledaš, ako ti je internet potreban (pa makar i za zabavu) onda to mora da se plati. Ne zaboravi da dobro iskorišćen flat znači i prilično potrošene struje pa i to možeš da računaš u trošak. Cene u svakom slučaju neće da padaju, jedino može da se dobije brži internet za iste pare a to ne smanjuje onih 16800 godišnje. ;)
A onda izračunaš koliko košta pakla-dve dnevno ako pušiš, pivo-dva dnevno, koka kola-dve dnevno ... pa puta godinu dana.
[ fdafsd @ 30.05.2008. 21:19 ] @
Citat: Kad se bude otvorilo tržište i Telekom izgubio svoj monopol, možda i hoću. Zašto ih ne pitaš sad? "Monopol" njih ne dotiče.
Citat: zna se ko je ovde big mama. Dobro, i šta hoćeš od "big mame"? Uzeo si ADSL kod nezavisnog ISP-a i sad nešto filozofiraš. Podsećaš me na one patriote što se bore iz dijaspore.
Citat: zašto da plaćamo skuplje od susednih zemalja Pa i ne plaćate skuplje i niko ne kaže da bi trebalo da plaćate. ADSL u Srbiji je veoma jeftin kada se gleda iz BiH, CG, AL, MK...
Citat: (i bez poređenja sa zemljama koje su još gore od nas, molim)!? Koja je to zemlja gora od Srbije? Ja ne znam ni za jednu. Evo, recimo, Albanija je potpisala svoj SSP još 2006. Šta ti to govori? Meni govori da imaš previsoko mišljenje o Srbiji.
Citat: Meni je bilo kakav vid stalnog interneta trenutno skup pa ga otud i nemam. Ne bih bio zadovoljan ponudjenom osnovnom brzinom i cenom tako da uvodjenje stalno prolongiram. Bolji je dial-up, a?
Citat: Ukratko osnovni "flat" prosek cena 1400din x 12 meseci cini 16800 din sto je cena osnovnog novog dvojezgarnog "racunara" (kuciste) ili npr cena koliko kosta nov 22" tft monitor. Koliko je to metara optičkog kabla?
Ti bi kao hteo mufte net? Pa gde to ima?
[ anon157690 @ 30.05.2008. 22:12 ] @
Citat: fdafsd: ADSL 512k flat za 5 % od prosečne plate meni uopšte ne zvuči kao privilegija.
E još kad bi svima bila plata "prosečna", kako ono ide s kupusom i mesom, prosečno sarma, neko gladuje neko se prežderava, prosečno su svi siti, kako da ne.
Citat: Strale:Kad ti budes predsednik drzave e onda uvodi internet i cene kakve ti oces a sad cuti i koristi ono sto ti se nudi. Mislim da nisi shvatio savremen nacin zivota i da nisi upoznat kakvi ljudi postoje i da moras nadredjene da postujes i da radis kako ti se kaze. Kad ti budes imao funkciju da postavljas pravila e onda ce tebe drugi da slusaju
Izvini, a ti plaćaš troškove novcem koji si lično zaradio ili ...
Ja bi recimo bio mnogo srećan i zadovoljan kada bi za 1500 din (sa porezom i carinom :) imao 2/512 flat. Da li je to nerazumno? mislim da nije...
[ ivanmil @ 30.05.2008. 22:33 ] @
Citat: Zašto ih ne pitaš sad? "Monopol" njih ne dotiče. Tehnički su nezavisni, ali ovde Telekom diktira pravila igre. Nisu ludi da prodaju 512/64 bud za što kad ovako mogu više da zarade (a koliko je od toga njihova stvarna zarada, a koliko Telekomova, to je druga priča). Citat: Dobro, i šta hoćeš od "big mame"? Uzeo si ADSL kod nezavisnog ISP-a i sad nešto filozofiraš. Podsećaš me na one patriote što se bore iz dijaspore. Pobrkao si, takvi se zovu "patriJote", i čini mi se da ih ima više kod nas, nego u inostranstvu. Ja takav nisam, btw. Kad Telekom bude stvarno izgubio monopol i kad se tržište bude otvorilo za više igrača, tada će se situacija promeniti (ne preterano, doduše). Ovo nije filozofija, već prosto sagledavanje činjenica. Citat: Pa i ne plaćate skuplje i niko ne kaže da bi trebalo da plaćate. ADSL u Srbiji je veoma jeftin kada se gleda iz BiH, CG, AL, MK... Ovo bi trebalo da bude neka vrsta "kompenzacije za utehu", pošto sama uteha ne može da bude... Makedonija, koliko mi je poznato, ima razvijenu bežičnu mrežu, pa ADSL i nije toliko zastupljen. Imamo i drugih suseda, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku, Mađarsku; Sloveniju i da ne pominjem. Citat: Koja je to zemlja gora od Srbije? Ja ne znam ni za jednu. Evo, recimo, Albanija je potpisala svoj SSP još 2006. Šta ti to govori? Meni govori da imaš previsoko mišljenje o Srbiji. Zamenio si me sa nekim ko misli sve najlepše o Srbiji, bojim se. Bolje da ne znaš moje mišljenje o ovoj zemlji i ovom ovde narodu.
[ Ssld @ 30.05.2008. 23:02 ] @
Citat: fdafsd: Koliko je to metara optičkog kabla?
Ti bi kao hteo mufte net? Pa gde to ima?
S obzirom da kompanija telekom vrsi preuzimanja i obavlja sirenje u susednim drzavama i da iskazuje profit od preko 60mil. e. na godisnjem nivou uz razvijanje infrastrukture u Srbiji reklo bi se da su prilicno solventni i da zarada daleko prevazilazi troskove poboljsanja infrastrukture (vezano za duzinu optickog kabla, respektivno). Sa druge strane mogu i ja vas da zapitam gde je odgovornost za lose strateske poteze cemu je sluzilo uopste uvodjenje isdn-a kasnih devedesetih u pogledu Interneta, i sad neko treba da se pomiri da racuni treba da budu visoki da bi se kao gradila opticka mreza koja je trebala da bude skoro deceniju ranije postavljena?
Govorim o obrazovanju (kao student) i uticaju visokih cena Interneta na gasenje jednog kanala za to. U jeku akcije da svi penzioneri stariji od 60 godina dobiju pravo na besplatan prevoz u bgd-u (to je vec na snazi u ns-u) zasto ne bi videli interes druge takve socijalne kategorije u smislu dobijanja besplatnog Internet pristupa (vezano za besplatan Internet respektivno)?
[ c3p1 @ 31.05.2008. 10:32 ] @
Ljudi mozemo da se bunimo i da nam oduzmu i to sto imamo.
[Ovu poruku je menjao djricky dana 31.05.2008. u 11:57 GMT+1]
[ Danilo Cvjeticanin @ 31.05.2008. 10:39 ] @
Mozemo da se bunimo, ali cemo lose proci. Necemo imati internet i jos cemo morati placati kamate na telefonske racune i adsl usluge :)
[ djricky @ 31.05.2008. 10:57 ] @
WARNING
prica o pobuni moze da prodje, mozda nekome i padne nesto konstruktivno na pamet... 
prica o dupliranju protoka ne moze...
[ NenadSM @ 31.05.2008. 10:58 ] @
ADSL je kod nas takav kakav je.
Ako uzmemo u obzir koliko uopste u Srbiji ima kompjutera a koliko od njih je na adsl-u ( u pitanju je nekoliko stotina hiljada kompjutera i jos manje adsl prikljucaka) mislim da nema razloga da adsl bude jeftiniji. Posto je j u masi manjih mesta telefonska instalacija jos uvek na drvenim banderama iz vremena pre franje celavog i da masa ljudi jos uvek nema kompjuter a da i dobar deo onih koji ga imaju, doticni koriste samo za "kanteranje" i nizasta drugo i da samo deo ljudi komp koristi i za nesto drugo ( internet, posao....) mislim da Telekom nema racuna da skida cene ADSL-a i da im se ni ovakav ne isplati.
Kod mene u SM su pre uvodjena ADSL morali da kompletnu centralu prebace na novu digitalnu, razdvoje sve dvojnike, skinu pcm i ostala cuda, pa se tek nakon toga pojavio adsl i u mom gradu. Po mom nekom istrazivanju broj korisnika i nije tako velik, mislim cak i da je relativno mali ( procentualno).
To sto bi mi hteli da za 1000 din. skinemo 100 filmova mesecno i jos bogte pita koliko podataka i da dobijemo dzabe i opremu i da nas cekaju jedno mesec dva da im to platimo, e pa nece moci.
Moramo uzeti u obzir da 15 godina u infrastrukturu ( eto i ja koristim taj izraz - kad mogu politicari mogu i ja) jos je ovo i dobro.
Puno ljudi za trazenje broja telefona zove 988 iako na Telekomovom sajtu ima ceo i najsveziji imenik, kupuje novine zbog tv programa iako na masi sajtova isti postoji i to mnogo tacniji, a dobar deo korisnika ADSL-a isti koristi da proveri stanje na racunu u banci i posalje mejl tetki u Sidnej, mislim da ADSL i ne treba da pojeftini, vec ljudi da se opamete i pocnu da kompjuter koriste i za nesto ozbiljnije, makar to bilo samo javljanje na ovakve forume   
[ component @ 31.05.2008. 13:42 ] @
He he he... ne mogu da se ne nasmejem na ovu temu
Nije pobuna tako sto svi korisnici nece da plate internet jedan mesec. Pretpostavljam da se misli da svi korisnici plate provajderu ono "cekanje" (ili kako se vec zove) kada ne koristis internet taj mesec a platis samo pola cene. To lepo postoji u cenovniku i niko se tu nece "cesati". A ako se misli da treba da odjavim ADSL internet, to je vec problem... verovatno cu platiti novo prikljucenje sledeceg meseca, cekacu na red za prikljucenje i ko zna sta jos... Opet nema "cesanja" kod Telekoma. Treca varijanta je da koristimo Internet a da ga ne platimo... E tu je vec problem. To su vec pokusavali i dizane su takve bune. Samo nije bilo do monopola i interneta vec Kosova i patika  Nije se lepo zavrsilo. Kradja je kradja makar to neki zvali pobuna.
Voleo bih ja 100Mb/s za 1 evro, ali nema. Znam da placam skupo zato sto sam u Srbiji, ali nadam se da ce se stvari promeniti na bolje. Tesim se kako ima ljudi koji imaju losiji internet od nas a placaju ga vise nego mi...
[ spulkan @ 31.05.2008. 15:23 ] @
Mislim da priča sa neplaćanjem interneta ne može da prođe (razloge su već naveli drugi). Ali ako baš hoćemo da im malo drmamo kavez, makar da umanjimo sopstvenu frustraciju, mogli bismo da upotrebimo taj isti internet u tu svrhu
Siguran sam da ovde ima ljudi koji se bolje od mene razumeju u viralne i ostale marketinge, pa neka smisle neki slogan / animaciju / priču, šta ti ja znam, koji bi ukratko objašnjavali šta hoćemo - npr. "manje para/više interneta" i zašto bi to trebalo da ikog bude briga (npr. neko je spomenuo studente, mladost, obrazovanje, budućnost, razvoj zemlje itd itd).
E onda lepo to širiti po netu - forumuma, sajtovima, you tube-u, šta ti ja znam, pa poturiti ovim klasičnim medijima (tv, radio, novine) i tako dalje i tako bliže... i tako jedno duže vreme dok nekog ne iznerviramo
Znam da je ovo u suštini borba protiv vetrenjača, ali ako hoćemo da nam se čuje glas, jedini način je da se deremo svi zajedno  (ili da se učlanimo u neku stranku i hvatamo mesto direktora Telekoma 
[ Radovan__III @ 31.05.2008. 19:54 ] @
Citat: spulkan: Mislim da priča sa neplaćanjem interneta ne može da prođe (razloge su već naveli drugi). Ali ako baš hoćemo da im malo drmamo kavez, makar da umanjimo sopstvenu frustraciju, mogli bismo da upotrebimo taj isti internet u tu svrhu :)
Siguran sam da ovde ima ljudi koji se bolje od mene razumeju u viralne i ostale marketinge, pa neka smisle neki slogan / animaciju / priču, šta ti ja znam, koji bi ukratko objašnjavali šta hoćemo - npr. "manje para/više interneta" i zašto bi to trebalo da ikog bude briga (npr. neko je spomenuo studente, mladost, obrazovanje, budućnost, razvoj zemlje itd itd).
E onda lepo to širiti po netu - forumuma, sajtovima, you tube-u, šta ti ja znam, pa poturiti ovim klasičnim medijima (tv, radio, novine) i tako dalje i tako bliže... i tako jedno duže vreme dok nekog ne iznerviramo ;)
Znam da je ovo u suštini borba protiv vetrenjača, ali ako hoćemo da nam se čuje glas, jedini način je da se deremo svi zajedno ;) (ili da se učlanimo u neku stranku i hvatamo mesto direktora Telekoma ;)
respect man, jedini post vredan citanja
Ajmo evo da napravimo neki filmic za youtube i ondatle da pocnemo.
[ spulkan @ 31.05.2008. 21:24 ] @
// Ajmo evo da napravimo neki filmic za youtube i ondatle da pocnemo.
Zašto da ne?
Evo predloga za jednu malu anti-reklamu, čisto da pokrenemo stvari
15-20 sekundi, nekoliko generičkih sekvenci šta se sve radi putem interneta, a ispod ide tekst / govor:
"Internet je danas postao glavno sredstvo komunikacije, razmene informacija, učenja, trgovine. Internet je strateški resurs svake zemlje. Internet je budućnost. Između Srbije i budućnosti stoji samo jedna prepreka. Telekom Srbija" (i tu zalepiti njihov logo
Možda je malo previše sarkastično, ali od nečeg mora da se počne  Kako god, ima li ovde nekog ko bi ovako nešto mogao da proizvede?
[ ORCA 2 @ 31.05.2008. 21:36 ] @
Citat: spulkan: // Ajmo evo da napravimo neki filmic za youtube i ondatle da pocnemo.
Zašto da ne?
Evo predloga za jednu malu anti-reklamu, čisto da pokrenemo stvari :)
15-20 sekundi, nekoliko generičkih sekvenci šta se sve radi putem interneta, a ispod ide tekst / govor:
"Internet je danas postao glavno sredstvo komunikacije, razmene informacija, učenja, trgovine. Internet je strateški resurs svake zemlje. Internet je budućnost. Između Srbije i budućnosti stoji samo jedna prepreka. Telekom Srbija" (i tu zalepiti njihov logo ;)
Možda je malo previše sarkastično, ali od nečeg mora da se počne :) Kako god, ima li ovde nekog ko bi ovako nešto mogao da proizvede?
Poštovani,
Podsećam vas da je zabranjena javna upotreba zvaničnog logo-a kompanije Telekom Srbija a.d. bez pismene saglasnosti Kompanije.
Hvala na razumevanju.
[ calexx @ 31.05.2008. 22:05 ] @
Ovaj, a šta se dobije promenom sa 512/64 na 2/512 po pitanju razmene informacija, učenja, trgovine i slično? Pretpostavljam da će tom promenom moći da se umesto 2-3 filma dnevno skine 8-12. Verovatno će onih 90+% ljudi koji ne koriste internet da budu zapanjeni podatkom da nam je internet ovako spor i da će odmah da u drugi plan bace sve probleme koje imaju. Cenu mleka (koliko se sećam, neka akcija po tom pitanju nije ni bila primećena), cenu goriva zbog koje pola sveta demonstrira a kod nas nisam čuo jednu jedinu reč protiv, PDV za bebi opremu i da ne pominjem.
Ako bih pravio neku listu važnih problema koje vlast mora da rešava, brzinu interneta bih stavio na neko dobro 96. mesto (od 100 mogućih).
Ako vam je dosadno, nemate šta da radite, onda je ideja OK. U svakom drugom slučaju je samo gubljenje vremena, slično kao recimo pobune protiv nekih poteza u mobilnoj telefoniji.
[ spulkan @ 31.05.2008. 22:16 ] @
// Poštovani,
// Podsećam vas da je zabranjena javna upotreba zvaničnog logo-a kompanije Telekom Srbija a.d. bez pismene saglasnosti // Kompanije.
// Hvala na razumevanju.
Poštovani,
hvala na podsećanju. Pošto niste našli za shodno da se potpišete, mogu samo da pogađam da li me podsećate u ime Telekoma, Trećeg opštinskog suda, Ujedinjene federacije planeta ili svoje lično ime. No, pošto vidim da ste upućeni, možda biste mogli da podelite sa nama informacije (ili makar vaše sopstveno mišljenje) kada će Telekom Srbija a.d. prestati da bude igračka političkih stranaka i de-fakto monopol i postati samo jedan od igrača na slobodnom tržištu, koji će se za svoje pozicije boriti isključivo kvalitetom usluge?
Hvala na razumevanju
[ ORCA 2 @ 31.05.2008. 22:24 ] @
Poštovani,
Govorim u svoje lično ime, ali i u ime kompanije Telekom Srbija, čiji sam zaposleni.
Na Vaše pitanje ne mogu odgovoriti niti ja, niti bilo ko iz kompanije Telekom Srbija.
Ukoliko imate konkretno pitanje, stojimo vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav.
[ mischo @ 31.05.2008. 22:31 ] @
Citat: spulkan:
Poštovani,
hvala na podsećanju. Pošto niste našli za shodno da se potpišete, mogu samo da pogađam da li me podsećate u ime Telekoma, Trećeg opštinskog suda, Ujedinjene federacije planeta ili svoje lično ime. No, pošto vidim da ste upućeni, možda biste mogli da podelite sa nama informacije (ili makar vaše sopstveno mišljenje) kada će Telekom Srbija a.d. prestati da bude igračka političkih stranaka i de-fakto monopol i postati samo jedan od igrača na slobodnom tržištu, koji će se za svoje pozicije boriti isključivo kvalitetom usluge?
Hvala na razumevanju
Bojim se da je to pitanje za "političku elitu" ove zemlje, ako se ona uopšte može nazvati tim imenom.
[ spulkan @ 31.05.2008. 22:34 ] @
// Ako vam je dosadno, nemate šta da radite, onda je ideja OK. U svakom drugom slučaju je samo gubljenje vremena, slično // kao recimo pobune protiv nekih poteza u mobilnoj telefoniji.
@calexx
K'o što rekoh, cilj je da malo umanjimo sopstvene frustracije  Ne sumnjam da se nadležni neće ni malo potresti, kao uostalom ni zbog mleka, goriva i svega ostalog. Znam da u ovoj zemlji javna reč i nema neku težinu, ali eto da se podsetimo da postoji. A sigurno ima istine i u tome da nam je dosadno i nemamo šta da radimo 
[ spulkan @ 31.05.2008. 22:50 ] @
// Na Vaše pitanje ne mogu odgovoriti niti ja, niti bilo ko iz kompanije Telekom Srbija.
// Bojim se da je to pitanje za "političku elitu" ove zemlje, ako se ona uopšte može nazvati tim imenom.
Eto, svi smo se složili oko uzroka problema. Hvala i laku noć
[ Rekla Kazala @ 01.06.2008. 11:01 ] @
Pošto je tako kako je, da postoji monopol u ovoj državi, niko netreba da se čudi zašto je nešto skupo. Pitanje ulaganje i koliko košta metar fiberkabla je totalno nebitna jer se to ulaže na mnogo godina unapred (niko nepita pošto je asfalt na putevima, jer će da traje godinama). Najveći problem je znači monopol i dok se njega nerešimo nema ništa od jeftinog interneta. A koliko može da košta brz internet možete da se uverite na Švedskom sajtu http://www.comhem.se/portal/comhem/bredband_start gde se nudi 10Mbita/s za 199 švedkih kruna. Što je 1600 dinči. A stambene firme imaju još bolje ponude kao na primer gde moj ortak živi gde ima 100Mbit/s za 800 dinara mesečno. ADSL naravno je ostao samo kao sporedna stvar za privatna lica koji žive van svake civilizacije gde je isuviše skupo provesti fiberkabal. U gradovima se radi najako na protok od 600Mbit/s jer žele da počnu sa prenosom televizijskog signala kroz internet kablove. A planira se uskoro i do 1Gbit/s za par godina.
Pa sad "Gde je Jevropa a gde smo mi"
[ BendzaminF @ 01.06.2008. 13:33 ] @
Što se filma tiče,
Zanima me da li je zabranjeno snimanje objekata(zgrade) Telekoma spolja zajedno sa onom neonskom reklamom logo-a.
Imam neke ideje.
[ fdafsd @ 01.06.2008. 15:40 ] @
Citat: E još kad bi svima bila plata "prosečna", kako ono ide s kupusom i mesom, prosečno sarma E kad bi postojala zemlja Dembelija u kojoj svi građani jedu sarmu...
Citat: Ja bi recimo bio mnogo srećan i zadovoljan kada bi za 1500 din (sa porezom i carinom :) imao 2/512 flat. Ništa bez 100 Mbps za 800 din.
Citat: Nisu ludi da prodaju 512/64 bud za što kad ovako mogu više da zarade Majku mu imperijalističku - ja bio ubeđen da je jedino Telekom zla kompanija kojoj je stalo do zarade.
Citat: Kad Telekom bude stvarno izgubio monopol i kad se tržište bude otvorilo za više igrača, tada će se situacija promeniti (ne preterano, doduše). Onda gledajte da radite na otvaranju tržišta a ne da smišljate cunning planove za vršenje pritiska na Telekom.
Citat: Ovo bi trebalo da bude neka vrsta "kompenzacije za utehu", pošto sama uteha ne može da bude... Nije uteha, nego samo konstatujem da se u Srbiji jede sarma ADSL u odnosu na okruženje...
Citat: zasto ne bi videli interes druge takve socijalne kategorije u smislu dobijanja besplatnog Internet pristupa (vezano za besplatan Internet respektivno)? aaaaa... mufte net za socijalno ugrožene kategorije... Sačekaj formiranje socijalno odgovorne vlade pa će možda nešto i biti.
Citat: Ali ako baš hoćemo da im malo drmamo kavez, makar da umanjimo sopstvenu frustraciju, mogli bismo da upotrebimo taj isti internet u tu svrhu http://www.google.com/search?q=hellkom
Citat: Pošto je tako kako je, da postoji monopol u ovoj državi, niko netreba da se čudi zašto je nešto skupo. Pitanje ulaganje i koliko košta metar fiberkabla je totalno nebitna jer se to ulaže na mnogo godina unapred (niko nepita pošto je asfalt na putevima, jer će da traje godinama). Zašto je onda asfalt u Srbiji pun rupa i putevi među najlošijima u regionu? Je l' zbog monopola?
Citat: koliko može da košta brz internet možete da se uverite na Švedskom sajtu A Srbija i Švedska su - po svim aspektima - dve identične države, pa je zato potpuno neverovatno da je net u Srbiji sporiji/skuplji od onog u Švedskoj...
[ sallle @ 01.06.2008. 18:32 ] @
apropo ovog koriscenja logo-a telekoma.
Nema razloga da se uplice telekom u citavu pricu.
Moze se jednostavno izmeniti slicica (npr invertovati slicicu po x,y ili z osi), i nakaciti sintaksa "lelekom srbija".
formalno pravno potpuno ok. eventualne kognitivne sposobnosti konzumenata reklame idu njima na greh...
[ ivanmil @ 01.06.2008. 22:18 ] @
Citat: Majku mu imperijalističku - ja bio ubeđen da je jedino Telekom zla kompanija kojoj je stalo do zarade. Loše si bio ubeđen. Citat: Onda gledajte da radite na otvaranju tržišta a ne da smišljate cunning planove za vršenje pritiska na Telekom. Ja ništa drugo i ne kažem. Postovao sam u ovoj temi, ali ne znači da se slažem da treba spaliti Telekom na lomači. Uostalom, kao i u svakom drugom aspektu ovog društva, i ovde je presudna politička "elita", tako da bi u principu pritisak trebalo da se vrši na one koji pretenduju na razne fotelje u raznim upravnim odborima, dokle god je situacija takva kakva je trenutno. Citat: Nije uteha, nego samo konstatujem da se u Srbiji jede sarma ADSL u odnosu na okruženje... Pa sad, baš da je sarma, i ne bih rekao. Jeftinije jeste, ali je u odnosu na neke razvijenije okolne države i dalje skupo. Treba se ugledati na boljeg od sebe, a ne tešiti se kako uvek negde na kugli zemaljskoj ima neko ko nema šta ni da jede, a kamoli da misli na Internet i ostale bakrače. A kad samo pomislim za šta 80% naših ljudi koristi brzi Internet... Al' dobro, njihova je stvar u koje svrhe će ga upotrebiti.
Inače, ova tema prerasta u prepucavanje i puko pljuvanje po Telekomu, tako da kvalitet rasprave baš i ne postoji. I koliko ja vidim, nema šta mnogo da se kaže što već nije poznato.
[ mischo @ 01.06.2008. 22:48 ] @
Citat: ivanmil:
...
Inače, ova tema prerasta u prepucavanje i puko pljuvanje po Telekomu, tako da kvalitet rasprave baš i ne postoji. I koliko ja vidim, nema šta mnogo da se kaže što već nije poznato.
Zato je neko već primetio da je ovo ipak u pitanju Povratak internet džedaja! 
[ ivanmil @ 01.06.2008. 22:51 ] @
Ne diraj mi Ratove zvezda! 
[ TVMANIJAK @ 02.06.2008. 23:30 ] @
isti taj telekom je nadprovajder jednom kosovskom provajderu kod kog su cene mnogo nize nego u srbiji kao i gorivo koje je na kosovu 63 dinara!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|