[ BroncoSRB @ 30.05.2008. 19:39 ] @
Trebalo bih da klijentu kazem koliko bi ga kostala instalacija joomle, konfigurisanje, izrada templatea (ili modifikacija postojeceg) i inicijalno punjenje (kreiranje kategorija, sekcija, menija i dodela clanaka u kategorije). Takodje, covek bi da mu se instalira modul VirtueMart (popularan joomla webshop) i da se isti dizajn primeni i na njega. Naravno sama joomla i VirtueMart treba da se prevedu na srpski, mada mislim da ima dobroh prevoda i na netu. Sto se samog poslovanja ja sa time nemamo veze; on je od neke banke dobio .jar file koji se jednostavno povezuje sa VirtueMartom. Od usluga je trazio da se vrsi administracija ali ne kompleta, odnosno on bi se starao o clancima a ja bih radio backupove baze, backupove clanaka, transakcija sa VirtueMarta i eventualno instaliranje novijih verzija joomle i patcheva. Inace radi se o firmi koja se bavi prodajom nekih alata za domacinstvo (ima mozda oko 20-50 proizvoda). Elem posto sam se do sada pretezno bavio razvojem aplikacija u ASP-u, Phpu, i Flex-u ne znam kako se krecu cene za ovakav posao, pa bih molio nekog da mi kaze kolika je priblizna vrednost i ako moze da obrazlozi odgovor. Hvala! |